Showbiz

Μαζί σου: Σάκης Τανιμανίδης και Χριστίνα Μπόμπα, εθελοντές για την καταπολέμηση του κορονοϊού! (Vid)

Gossip-tv Team

Μαζί σου: Μέσω skype συνδέθηκαν την Κυριακή (26/4) ο Σάκης Τανιμανίδης και η Χριστίνα Μπόμπα στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου.

Η διαδικασία για την θεραπευτική χορήγηση αντισωμάτων από ασθενείς που έχουν ιαθεί από τον Covid-19 έχει ξεκινήσει και στη χώρα μας και υπάρχει μεγάλη ανάγκη για την ανεύρεση εθελοντών.
Το μεσημέρι της Κυριακής λοιπόν, στην εκπομπή του ΣΚΑΙ, μίλησαν ο Καθηγητής αιματολογίας του ΕΚΠΑ Ευάγγελος Τέρπος αλλά και ο Σάκης Τανιμανίδης και η Χριστίνα Μπόμπα, οι οποίοι ξεπέρασαν τον κορονοϊό και έγιναν εθελοντές στην πειραματική διαδικασία που πιθανώς να οδηγήσει στη θεραπεία ασθενών με Covid-19.

«Η διαδικασία ξεκίνησε την Τετάρτη με έξι δότες, ανάμεσά τους ήταν και ο κ. Τανιμανίδης και η κ. Μπόμπα, τους οποίους ευχαριστώ ολόψυχα, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκλησή μου. Υπάρχουν μέχρι στιγμής 11 άτομα που έχουν δώσει αίμα, τα οποία έχουν ήδη νοσήσει με κορονοϊό και έχουν θεραπευτεί. Έτσι θα δούμε αν έχουν αντισώματα, προκειμένου να μπορέσουν σε δεύτερη φάση να δώσουν το πλάσμα τους, ώστε να χρησιμοποιηθεί σε ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία για Covid-19 της χώρας μας», ανέφερε ο Καθηγητής.

«Το πρώτο βήμα ήταν αρκετά απλό, δώσαμε αίμα, λίγο περισσότερο από αυτό που δίνουμε για να κάνουμε εξετάσεις, ώστε να μπορούν να δουν όλες τις παραμέτρους για το αν είμαστε κατάλληλοι. Νομίζω ότι ένα ποσοστό του αίματος το στέλνουν και στην Αμερική για περαιτέρω έρευνα.
Είναι μια συντονισμένη παγκόσμια προσπάθεια μας εξήγησαν. Είναι κάτι απλό, για να δεις αν είσαι κατάλληλος για να προχωρήσεις στο δεύτερο βήμα. Είναι σημαντικό όποιος έχει περάσει τον κορονοϊό να έρθει εθελοντικά να γίνει δότης. Λόγω προσωπικών δεδομένων δεν μπορούν να σε καλέσουν εκείνοι. Εμάς μας πήραν προσωπικά», ανέφερε στη συνέχεια η Χριστίνα Μπόμπα.


Δείτε το βίντεο παραπάνω...

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved