Showbiz

Χρήστος Θηβαίος: Η άγνωστη ιστορία της γνωριμίας του με τον Ουμπέρτο Έκο

Gossip-tv Team

Σημείο συνάντησης: Ο Χρήστος Θηβαίος βρέθηκε στην εκπομπή της ΕΡΤ και μίλησε για όλα έχοντας απέναντί του τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο.

Ο γνωστός τραγουδοποιός αναφέρθηκε και στην περίοδο των φοιτητικών του χρόνων, όταν σπούδαζε στη Φιλοσοφική σχολή του πανεπιστημίου της Μπολόνια και είχε καθηγητή τον διάσημο συγγραφέα Ουμπέρτο Έκο.
«Μπήκα στη φιλοσοφία και μας δώσανε τη δυνατότητα, εκτός από τα 19 μαθήματα της σχολής, να επιλέξουμε ακόμα 2. Πήγα λοιπόν στη Μπολόνια και κάποια στιγμή είδα ένα πολύ ωραίο κτίριο. Μπήκα μέσα και μου είπαν ότι εκεί διδάσκουν τα μαθήματα Τεχνών.

Μπαίνει λοιπόν ένας καθηγητής, πρόσχαρος, χαρούμενος, με τα μούσια του, κάπνιζε τέσσερα πακέτα τη μέρα. Κάποια στιγμή πάω και του λέω “μιλάτε πολύ γρήγορα και εγώ είμαι πρωτοετής”. Με ρώτησε από πού είμαι και σε ποια σχολή σπουδάζω. “Μεγάλη μας τιμή που έχει έρθει ένα Έλληνας στη Μπολόνια” είπε ο Ουμπέρτο Έκο.

Στη συνέχεια του είπα “θα ήθελα αν έχετε την καλοσύνη να μου υποδείξετε κάποια βιβλιογραφία για να διαβάζω τις ελεύθερες ώρες μου και ένα λεξικό”.
Την επόμενη μέρα πάω στο μάθημα και ήμασταν 13 άτομα. Δεν ήταν γνωστός ακόμα. Μπαίνουμε μέσα στην τάξη και λέει: “Γεια σας. Είναι μεγάλη μας τιμή που έχουμε έναν Έλληνα φοιτητή Φιλοσοφίας, που ήρθε να σπουδάσει την επιστήμη της χώρας του στη δικιά μας χώρα. Θεωρώ σοφό να μιλάω πιο αργά, όχι τόσο για να καταλαβαίνει εκείνος τι ακριβώς λέω αλλά για να καταλαβαίνω εγώ καλύτερα αυτά τα οποία σας λέω», αποκάλυψε ο Χρήστος Θηβαίος.

Δείτε το βίντεο παραπάνω...

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved