Showbiz

Εκτός κινδύνου ο Φιλιππίδης - Συνεχίζει να νοσηλεύεται! Τι λέει ο δικηγόρος του για την αποφυλάκιση

Gossip-tv Team

Εκτός κινδύνου συνεχίζει να νοσηλεύεται ο Πέτρος Φιλιππίδης στο Γενικό Κρατικό Νικαίας μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο που είχε τα ξημερώματα της Παρασκευής (1/7).

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά στην εκπομπή Χαμογέλα και πάλι, ο ηθοποιός είναι πλέον εκτός κινδύνου όμως επιβάλλεται η συνέχιση της νοσηλείας του καθώς πάσχει από υποκείμενο νόσημα και έτσι κρίθηκε αναγκαίο να παρακολουθείται από τους γιατρούς.

Επιπλέον, ο Πέτρος Φιλιππίδης αφέθηκε ελεύθερος μετά το πέρας των 12 μηνών προσωρινής κράτησης για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν και για τις οποίες δικάζεται.

Όπως είπε ο δικηγόρος του Μιχάλης Δημητρακόπουλος, οι λόγοι της αποφυλάκισής του δεν ήταν λόγοι υγείας ενώ ο ίδιος περιέγραψε τη στιγμή που ανακοίνωσε στον Πέτρο Φιλιππίδη στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται την ευχάριστη αυτή εξέλιξη.

Ο δικηγόρος ανέφερε αρχικά πως το δικαστήριο είχε ενημερώσει πως θα εξετάσει την παράταση ή μη της προσωρινής κράτησης του κατηγορουμένου.

«Η προσωρινή κράτηση είναι το έσχατο μέσο δικονομικού καταναγκασμού, το οποίο έχει σκοπό μονάχα να εξασφαλίσει την παρουσία του κατηγορουμένου στο ακροατήριο» σημείωσε ο δικηγόρος.

Κατόπιν, τόνισε πως η παράταση της κράτησης για άλλους 6 μήνες γίνεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, τις οποίες το δικαστήριο έκρινε πως δεν υπάρχουν.

«Η προσωρινή κράτηση δεν αποτελεί προκαταβολή ποινής, ούτε η παράταση ή μη της προσωρινής κράτησης αποτελεί πρόκριμα για το εάν ο κατηγορούμενος θα αθωωθεί» επεσήμανε.

Ο κ. Βαγγόπουλος, δικηγόρος μιας από τις καταγγέλλουσες, είπε πως η εντολέας του ολοκλήρωσε την κατάθεσή της, την Παρασκευή ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

«Η κατάθεση της εντολέως μου ήταν συγκλονιστική, ξεπέρασε τον φόβο και την ανασφάλεια και είπε την αλήθεια. Βγήκε έξω και κατέρρευσε» δήλωσε ο δικηγόρος.

Ολοκληρώνοντας, είπε πως η εισαγγελέας της έδρας προτείνοντας ή μη για την παράταση της κράτησης, είπε ότι η εισαγγελική έδρα θεωρεί ότι στο παρόν στάδιο μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων των τριών θυμάτων «οι ενδείξεις ενοχής είναι προσέτι σοβαρές».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved