Showbiz

Συγκλονίζει ο Πέτρος Τατσόπουλος: «Τα πρώτα χρόνια της ζωής μου, τα πέρασα σε ίδρυμα»

Gossip-tv Team

Ο Πέτρος Τατσόπουλος παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη και υπήρξε άκρως αποκαλυπτικός σχετικά με τα πρώτα χρόνια της ζωής του, που τα είχε περάσει σε ίδρυμα, ενώ μίλησε και για την περίπτωση της "Κιβωτού του Κόσμου". 

Ο συγγραφέας παραχώρησε μια συνέντευξη εφ΄ολης της ύλης και περιέγραψε το πώς ήταν η ζωή του τότε, ενώ δεν δίστασε να κάνει και το σχόλιό του για όλα όσα έχουν ακουστεί για την "Κιβωτό του Κόσμου".

Ο Πέτρος Τατσόπουλος βρέθηκε καλεσμένος το πρωί της Κυριακής (27-11) στην εκπομπή "Οι Δεκατιανοί" και μίλησε για όλολυς και για όλα στον Γιάννη Πιτταρά και τον Γιώργο Γρηγοριάδη. Ο ίδιος μίλησε για την εμπειρία του από το ίδρυμα ενώ αποκάλυψε πώς εργάστηκς και ως κοινωνικός λειτουργός σε ίδρυμα αρρένων.

«Εγώ ήμουν μόνο στα πρώτα 3-4 χρόνια της ζωής μου σε ίδρυμα, οπότε δεν έχω αναμνήσεις. Οι αδερφές μου όμως έμειναν 12 χρόνια, από τα 6 ως τα 18 τους και φυσικά καθορίστηκαν από αυτό που λέμε ιδρυματισμός…

Συμπληρωματικά είχα και την εμπειρία ως ασκούμενος κοινωνικός λειτουργός να δουλέψω στο Ίδρυμα Αγωγής Αρρένων στον Κορυδαλλό και από εκεί είχα εμπειρίες των παιδιών που μου έλεγαν τι συνέβαινε όταν φεύγαμε οι κοινωνικοί λειτουργοί, δηλαδή από το απόγευμα και τις νυχτερινές ώρες»

«Οι τοίχοι δεν έχουν αυτιά να ακούσουν τι συμβαίνει, δεν έχουν μάτια να δούνε τι συμβαίνει μέσα στα ιδρύματα. Ακόμα κι αν είχαν αυτιά και μάτια, δεν έχουν γλώσσα για να μας το πουν. Τα εμπόδια που πρέπει να προσπεράσει ένα παιδί για να φτάσει να ακουστεί η φωνή του έξω από το ίδρυμα είναι τεράστια και τα περισσότερα παιδιά δεν μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία» ανέφερε ο συγγραφέας, σημειώνοντας ότι υπάρχουν στατιστικά στοιχεία που λένε ότι η κακοποίηση ανηλίκων στα ιδρύματα μπορεί να φτάσει μέχρι το 70% των περιπτώσεων,

«Όσο η δομή είναι στεγανή, δεν μπορεί κανένας απ’ έξω να δει τι πραγματικά συμβαίνει εκεί μέσα. Η στεγανότητα πρέπει να σπάσει. Το ότι αντικαταστάθηκε το ΔΣ ήταν ένα τεράστιο βήμα για να ανοίξουν τα στόματα. Στον θύτη μου θα πάω και θα κάνω την καταγγελία μου; Ή σε αυτόν που διόρισε ο θύτης μου;»

Δείτε παραπάνω το σχετικό βίντεο

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved