Στέφανος Τσιτσιπάς: Ένας 20χρονος που γράφει ιστορία στα court!
G-Sports

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ένας 20χρονος που γράφει ιστορία στα court!

Το αθλητικό dna κυλά στο αίμα του και κέρδισε το στοίχημα!

Ο 20χρονος Έλληνας τενίστας, Στέφανος Τσιτσιπάς, πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του ελληνικού τένις, καθώς κατάφερε να κερδίσει το πρότυπό του, τον Ρότζερ Φέντερερ με 3 - 1 σετ και να κατακτήσει μια θέση στα προημιτελικά του Australian Open.

Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 2112019 23938 μμ

Ο πατέρας του, Απόστολος Τσιτσιπάς ανέλαβε από νωρίς την προπόνηση του Στέφανου, ενώ προπονούσε και τη μητέρα του που υπήρξε πρωταθλήτρια του τένις στην πρώην ΕΣΣΔ αυτές τις ημέρες. «Στο Rogers Cup του Τορόντο έπαιξα με τον Ράφα Ναδάλ για δεύτερη φορά. Αυτούς πού κάποτε έβλεπα στην τηλεόραση και τους θαύμαζα τώρα τους έχω απέναντι μου. Ζω ένα όνειρο!», είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξη του.

Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 2112019 24024 μμ

Όταν άρχισε να φαίνεται το ταλέντο του, ο πατέρας του ανέλαβε τη θέση του προπονητή.

Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 2112019 24137 μμ

«Οφείλω πολλά στην οικογένεια μου. Ο πατέρας μου με μύησε στην τεχνογνωσία και η μητέρα μου με έμαθε πώς να διαχειρίζομαι την ψυχολογία μου. Διαθέτω στοιχεία και από τους δύο. Έχω μεγαλώσει σε μια τυπική πολύτεκνη ελληνική οικογένεια με όλη τη σημασία της λέξης: ένας για όλους και όλοι για έναν δηλαδή», έχει δηλώσει ενώ μιλώντας για τις δυσκολίες της καθημερινότητας ενός αθλητή είχε αποκαλύψει πως ως παιδί είχε πέσει θύμα bullying.

Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 2112019 24102 μμ

«Οταν ήμουν μικρός είχα πέσει θύμα bullying, καθώς δεν ήμουν καλός στο σχολείο και λόγω αυστηρού προγράμματος προπονήσεων δεν μπορούσα να ακολουθώ τους συμμαθητές μου στις βραδινές τους εξόδους», δε διστάζει να αποκαλύψει. «Αδυνατούσαν να αντιληφθούν ότι είχα επιλέξει μια ζωή εντελώς διαφορετική από τη δική τους, εξάλλου δεν ήταν λίγοι εκείνοι που στην αρχή με αμφισβήτησαν λέγοντας "Ελληνας τενίστας; Σιγά!". Δύσκολη φάση της ζωής μου ήταν και ο περσινός μου τραυματισμός, που με κράτησε εκτός αγωνιστικών χώρων για περίπου δύο μήνες»

Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 2112019 24008 μμ

Η ολική επαναφορά του όμως έγινε στο Ρολάν Γκαρός.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει κάθε λόγο να είναι πανευτυχής κι εμείς μαζί του… υπερήφανοι!

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved