Τάκης Γκώνιας: «Ο κατήφορος δεν έχει ξεκινήσει ακόμη»
G-Sports

Τάκης Γκώνιας: «Ο κατήφορος δεν έχει ξεκινήσει ακόμη»

Ο Τάκης Γκώνιας άφησε προσωρινά στην άκρη τη στρογγυλή θεά, αν και πλέον είναι πανέτοιμος για την προπονητική καριέρα του, και φιλοδοξεί να βάλει τη σφραγίδα του στον χώρο των γαστρονομικών απολαύσεων. Ιδιοκτήτης πολυτελούς εστιατορίου στη Φιλοθέη πια μιλά με την καινούργια ιδιότητά του.


- Ποιο κίνητρο σε οδήγησε σε έναν άγνωστο για εσένα επαγγελματικό χώρο;
Μαζί με τον αδερφό μου Νίκο και τα δύο ξαδέρφια μου Χρήστο και Γιάννη Γκώνια, διατηρούμε εδώ και χρόνια στη Λιβαδειά τέσσερις επιχειρήσεις. Ενα καφέ-μπαρ, ένα μπόουλινγκ, ένα ιταλικό εστιατόριο και έναν κινηματογράφο με τρεις αίθουσες. Η ενασχόλησή μου με τον επιχειρηματικό χώρο είναι γνωστή, ανεξαρτήτως αν λόγω των ποδοσφαιρικών υποχρεώσεων δεν ήταν δυνατό να έχω 100% ενεργή συμμετοχή. Σημαντικά κομμάτια στην επιτυχία όλων αυτών είναι η αγάπη και η εμπιστοσύνη που έχουμε όλοι μεταξύ.
- Το ελληνικό ποδόσφαιρο κλονίζεται. Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες χώρες. Πώς θα σταματήσει ο κατήφορος;
Κατ’ αρχάς, είμαι της άποψης ότι ο κατήφορος δεν έχει ξεκινήσει ακόμη. Εάν η UEFA επιθυμεί να καθαρίσει το τοπίο, το... στοιχηματικό τσουνάμι των αποκαλύψεων πιθανότατα θα παρασύρει και ποδοσφαιρικά προηγμένες χώρες που ούτε μπορούμε να τις φανταστούμε. Δυστυχώς, το στοίχημα αποδείχτηκε σε πολλές περιπτώσεις εύκολος τρόπος για να βγάλει κάποιος χρήματα και παράλληλα φανέρωσε την αδυναμία αθλητών, προπονητών, παραγόντων και διαιτητών, οι οποίοι αποδείχτηκαν επίορκοι.

- Οι γνώσεις σου στο ποδόσφαιρο είναι σημείο αναφοράς. Παρ’ όλα αυτά, βρίσκεσαι εκτός χώρου. Συνειδητά ή δεν έχεις προτάσεις;
Έχεις απόλυτο δίκιο. Ηταν μια συνειδητή επιλογή γιατί και εγώ αποχώρησα από το ποδόσφαιρο απηυδισμένος. Μπήκε στη ζωή μου το γκολφ. Μέσα σε τρία χρόνια έγινα επαγγελματίας. Γνώρισα άξιους ανθρώπους και έζησα στιγμές πρωτόγνωρες. Με βελτίωσαν ως άνθρωπο και ως αθλητή. Οι συγκυρίες και οι προσπάθειες κάθαρσης του ποδοσφαίρου με οδήγησαν στην απόφαση να επιστρέψω εκεί όπου ανήκω. Έχω στην κατοχή μου το δίπλωμα προπονητικής UEFA A και είμαι στη διαδικασία του UEFA Pro. Στόχος μου είναι να προπονήσω ομάδα της Σούπερ Λιγκ και μάλιστα από το καλοκαίρι.
Πηγή: Espresso

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved