Η εν πλω διαμαρτυρία του Νίκου Κακλαμανάκη
G-Sports

Η εν πλω διαμαρτυρία του Νίκου Κακλαμανάκη

Τον δικό του τρόπο να… διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση της χώρας, βρήκε ο Ολυμπιονίκης, Νίκος Κακλαμανάκης. Σε δύο μέρες θα καλύψει 320 ναυτικά μίλια στο Αιγαίο μας.

Τον γύρο του Αιγαίου τον ξεκίνησε ο Ολυμπιονίκης χθες από την Άνδρο, εκεί όπου ο πατέρας του τον πέταξε για πρώτη φορά στην θάλασσα…
Σκοπός του είναι να περάσει από Μύκονο, Δήλο(ιερό νησί Απόλλωνα και Αρτέμιδος), Αμοργό, Δονούσα, Κουφονήσια και Τήλο, για να δείξει ότι η εικόνα της Ελλάδας δεν είναι αυτή που έφτιαξε η Γερμανία κυρίως για να στηρίξει την άθλια αντιευρωπαϊκή και ανθελληνική πολιτική της, όπως αναφέρεται στο επίσημο site του.
«Το εγχείρημα μου είναι ένα σύνθημα προς όλον τον ελληνικό λαό. Θα δώσω μια μάχη στο δικό μου πεδίο, όπως αυτή που δίνουμε καθημερινά όλοι μας για να επιβιώσουμε και να σταθούμε όρθιοι. Παράλληλα θέλω να μεταλαμπαδεύσω σε όλους και κυρίως στη νεολαία το μήνυμα ότι έχουμε χρέος, αλλά μας αξίζει κιόλας να κυνηγάμε την υπέρβαση. Γι αυτό σε κάθε στάση αυτού του διάπλου, έχω προγραμματίσει να συνομιλώ με τους κατοίκους εκεί για να μοιραστούμε τις εμπειρίες, τις εικόνες και κυρίως τα μαθήματα ζωής, τα οποία πήρα και τα κρατώ ως ανεκτίμητα φυλακτά όλα αυτά τα χρόνια, που βρέχομαι, δέρνομαι και...κοπανιέμαι στα νερά όλης της υφηλίου», αναφέρει ο χρυσός.
Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες που «ανέβασε» στο facebook ο γιος του ανέμου, αποβιβάστηκε στην Μύκονο, όπου τον υποδέχτηκαν σαν ήρωα, συνομίλησε με την νεολαία, ενώ χθες βρέθηκε και στα Κουφονήσια.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο χρυσός Ολυμπιονίκης τολμάει κάτι τέτοιο: Το 1997 έβαλε στοίχημα με τον εαυτό του και με τα στοιχειά της φύσης και το κέρδισε, διεκπεραιώνοντας με την ιστιοσανίδα του τον υπερδιάπλου από το Σούνιο έως την Κρήτη, μέσα σε δύο μέρες. Τότε ο Νικόλας Κακλαμάνάκης ήθελε να δοκιμάσει τα όρια του και συνάμα να προβάλει την πατρίδα του, τον ελληνικό τουρισμό και την προσπάθεια διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Δέκα τέσσερα χρόνια αργότερα ο δις Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας ανέβηκα πάλι πάνω στην ιστιοσανίδα του και έβαλε πλώρη για μια ακόμη μεγαλύτερη υπέρβαση…

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved