Απίστευτο! Ολυμπιακοί Αγώνες 2012: Αποκαλούν πόρνες τις αθλήτριες από τη Σαουδική Αραβία
G-Sports

Απίστευτο! Ολυμπιακοί Αγώνες 2012: Αποκαλούν πόρνες τις αθλήτριες από τη Σαουδική Αραβία

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2012 στο Λονδίνο, δυο αθλήτριες από τη Σαουδική Αραβία κατέκτησαν την ελευθερία τους, παίρνοντας μέρος στους αγώνες έστω και με μπούρκα.

Μπορεί να μην κατάφεραν να κερδίσουν κάποιο μετάλλιο, όμως εκείνες σίγουρα νιώθουν ξεχωριστές και νικήτριες αφού ήταν οι πρώτες γυναίκες που εκπροσώπησαν τη χώρα τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το πρόβλημα όμως ήρθε από τη Σαουδική Αραβιά και μάλιστα ήταν μεγάλο και άδικο. Γιατί μπορεί στο Λονδίνο να αποθεώθηκαν από το κοινό, οι δυο γυναίκες, και να μνημονεύτηκαν από τον Πρόεδρο της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ, αλλά στην πατρίδα τους δεν είχαν την ίδια αντιμετώπιση.

Τόσο η 19χρονη Σάρα Ατάρ όσο και η 16χρονη Βόινταν Σαχερκανί που αγωνίστηκαν σε αθλήματα του στίβου και του τζούντο αντίστοιχα δεν είχαν καμία αναγνώριση και αναφορά από τα τοπικά Μέσα ενημέρωσης.

Αντιθέτως, στο Twitter, δημιουργήθηκε hash tag υπό τον τίτλο "πόρνες των Ολυμπιακών", από κάποιον χρήστη, κίνηση που οδήγησε τον, ομολογουμένως, προοδευτικό πατέρα της Σαχερκανί να ζητήσει την παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών της χώρας υπέρ τη κόρης του.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved