Αυτός είναι ο Έλληνας που ανέφερε ο Αλόνσο στην περίφημη ατάκα του για Ισπανούς, Έλληνες και Ιταλούς
G-Sports

Αυτός είναι ο Έλληνας που ανέφερε ο Αλόνσο στην περίφημη ατάκα του για Ισπανούς, Έλληνες και Ιταλούς

Το γύρω του κόσμου έκανε πριν λίγο καιρό η δήλωση του Φερνάντο Αλόνσο: «Ένας Ισπανός οδηγός με ιταλικό αυτοκίνητο και Έλληνα σχεδιαστή κέρδισαν την Γερμανία στην έδρα της» και προκάλεσε ποικίλα σχόλια.

Ο Έλληνας που ανέφερε ο Αλόνσο ονομάζεται Νικόλας Τομπάζης. Είναι γιος του γνωστού αρχιτέκτονα, Αλέξανδρου Τομπάζη, της παλιάς ναυτικής οικογένειας της Ύδρας που είχε και έχει από εμπόρους και εφοπλιστές του 17ου αιώνα μέχρι ήρωες της επανάστασης του ΄21, βουλευτές και εξέχοντες επιστήμονες. Και όμως παρά την καταγωγή του, μπήκε στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού με μια… αγγελία και δουλεύοντας ως δόκιμος.

Ο Νίκος Τομπάζης γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το αμερικανικό κολλέγιο και μετά πήγε στο Cambridge όπου και σπούδασε μηχανολογία. Συνέχισε τις σπουδές του με μεταπτυχιακά κτλ και όταν τελείωσε είδε σε ένα περιοδικό μια αγγελία. Έστειλε την αίτηση και βρέθηκε στην ομάδα της Benetton. Το 1997 πήγε στην Ferrari. Απέδωσε πολύ καλά και μεσούσης της σεζόν του έδωσαν μια σημαντική θέση. Το 2003 πήρε μεταγραφή στην McLaren, όμως δεν άργησε να γυρίσει στο Maranello.

Ο Αλόνσο και όλοι στην Ferrari έχουν να λένε για το πόσο συνεργάσιμος, γλυκός, συζητήσιμος, αλλά και εργατικός είναι ο Νίκος Τομπάζης.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved