Μιχάλης Ζαμπίδης: «Δεν είμαι σκληρός με κανέναν εκτός ρινγκ»
G-Sports

Μιχάλης Ζαμπίδης: «Δεν είμαι σκληρός με κανέναν εκτός ρινγκ»

Μπορεί ο Iron Mike στην όψη αλλά και στο ρινγκ να είναι σκληρός, όμως μακριά από το αγαπημένο του άθλημα, είναι ένας ήρεμος και απλός άνθρωπος, όπως παραδέχεται και ο ίδιος.

«Δεν είμαι σκληρός με κανέναν εκτός ρινγκ, πέρα από δίκαιος και ρεαλιστής», λέει ο ίδιος στη real. Θεωρεί ότι αυτό το χρωστά στο ίδιο το άθλημα και γι' αυτό θα προέτρεπε και τα παιδιά του να ασχοληθούν με αυτό: «Σαφώς και θα προέτρεπα τα παιδιά μου να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Η επιλογή του kick boxing είναι στο χέρι τους, σίγουρα όμως η καλή φυσική κατάσταση, οι γνώσεις αυτοάμυνας και όλα τα άλλα υγιή παρακλάδια και οφέλη που προσφέρει το kick boxing είναι σημαντικά κίνητρα ενασχόλησης». Ο Μιχάλης Ζαμπίδης είναι από τους ανθρώπους που δεν κλείνει τα ματιά σε ό,τι συμβαίνει γύρω του. «Ασχολούμαι με τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας και τις παρακολουθώ. Η οικονομική κρίση μάς έχει αγγίξει όλους, όμως θεωρώ πως το DNA των Ελλήνων είναι ιδιαίτερα ευνοημένο από αρχαιοτάτων χρόνων και έτσι πιστεύω πως θα αντιμετωπίσουμε τα καινούργια δύσκολα δεδομένα και θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την κρίση και να βρούμε και πάλι την καλύτερη λύση, όπως το έχουμε ξανακάνει κι άλλες φορές στο παρελθόν». Συνειδητοποιημένος και έχοντας συμβιβαστεί με τον χρόνο που περνάει, δεν θεωρεί εφιάλτη την ημέρα που θα σταματήσει τον πρωταθλητισμό: «Έχω μια καριέρα 24 χρόνων. Έχω αγωνιστεί σε 176 αγώνες, με 154 νίκες και 86 νοκ άουτ. Έχω μοιραστεί τα πιο σκληρά ρινγκ με τους καλύτερους αθλητές του κόσμου. Εάν ύστερα από αυτό το υπέροχο ταξίδι θεωρούσα εφιάλτη την ολοκλήρωσή μου ως αθλητής, τότε το λιγότερο που θα ήμουν θα ήταν αχάριστος. Πράγμα που δεν είμαι... Όταν έρθει η ώρα του τελευταίου μου αγώνα μέσα στο ρινγκ, τότε ήδη θα αισθάνομαι ευγνώμων και θα είμαι πανέτοιμος να ριχτώ με αγάπη και όρεξη στους επόμενους κύκλους της ζωής μου».
Επόμενοι κύκλοι, οι οποίοι δεν θα ήταν δυνατόν να είναι μακριά από τα ρινγκ: «Σίγουρα η ενασχόλησή μου με το kick boxing δεν σταματάει, καθώς διατηρώ ήδη δυο γυμναστήρια Zambidis Club, το ένα στη Γλυφάδα και το άλλο στην Αγία Παρασκευή, όπου παραδίδω μαθήματα και κάνω προπονήσεις. Από εκεί και πέρα, μιας και θεωρώ πως εδώ "κάτω" έχουμε κατέβει για δύο λόγους, δηλαδή για εξέλιξη και προσφορά, θέλω να ασχοληθώ με πράγματα που θα προσφέρουν στους συνανθρώπους μας και ειδικότερα στα παιδιά».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved