Λυκούργος Τσάκωνας: «Ναι, υπήρξαν δύσκολες στιγμές και έτσι κι εγώ λύγισα»
G-Sports

Λυκούργος Τσάκωνας: «Ναι, υπήρξαν δύσκολες στιγμές και έτσι κι εγώ λύγισα»

Ο 25χρονος Λυκούργος Τσάκωνας είναι αυτή τη στιγμή ο δεύτερος κορυφαίος σπρίντερ στην ιστορία του αθλήματος στην Ελλάδα μετά τον Κώστα Κεντέρη

, αφού πρόσφατα κατάφερε να ξεπεράσει ακόμα και τον εαυτό του με έναν χρόνο-ρεκόρ στο Diamond League στη Ρώμη και να κερδίσει τα 100 μ. και τα 200 μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στην Κρήτη. Επόμενος στόχος του -πριν από τους Ολυμπιακούς του Ρίο- το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου στα τέλη Αυγούστου.

Πολλοί σε χαρακτηρίζουν «νέο Κώστα Κεντέρη». «Ο Κεντέρης είναι ο Κεντέρης και ο Τσάκωνας είναι ο Τσάκωνας. Κάθε αθλητής γράφει τη δική του ιστορία στον αθλητισμό. Ωστόσο, στον Κώστα Κεντέρη θέλω να πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» διότι για εμάς τους νέους αθλητές αποτελεί πηγή έμπνευσης. Ολοι έχουμε εμπνευστεί από τις επιτυχίες του και τους αγώνες του»


Υπήρξαν στιγμές που λύγισες; «Ναι, υπήρξαν δύσκολες στιγμές και, όπως όλοι οι άνθρωποι, έτσι κι εγώ λύγισα. Αλλά δεν έπαθα και τίποτα. Εχω περάσει δυσκολίες, όπως όλοι οι αθλητές, αλλά δεν θέλω να κλαφτώ. Τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα στον αθλητισμό. Δεν είναι μόνο η βιτρίνα του αθλητή που τον βλέπεις στον βατήρα και μετά να τρέχει και να τερματίζει. Για να φτάσει σε αυτό το σημείο έχει περάσει πολλά»


Σε ποιες δυσκολίες αναφέρεσαι; «Τις δυσκολίες της προπόνησης και των συνθηκών στις οποίες ζουν οι περισσότεροι. Πιο έντονες είναι οι οικονομικές δυσκολίες οι οποίες καμιά φορά σού φαίνονται βουνό. Δεν θέλω να είμαι μέτριος πουθενά. Αυτό όμως απαιτεί χρόνο και χρήμα. Δεν θα μπορούσα ταυτόχρονα να δουλεύω για τα προς το ζην και να προπονούμαι αν ήθελα να γίνω επιτυχημένος. Πρέπει να κάνεις focus. Ευτυχώς, οι γονείς μου με στήριξαν οικονομικά και ψυχολογικά τα πρώτα χρόνια. Ο πατέρας μου από μικρά παιδιά, θυμάμαι, έπαιρνε εμένα και τον αδελφό μου και μας πήγαινε στη Σπάρτη για να κάνουμε προπόνηση. Και ο αδελφός μου ο Γιώργος κάνει μήκος και κατεβαίνει σε αγώνες. Πέρα από τους γονείς μου με βοήθησε πολύ και ο προπονητής μου Γιώργος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος αφήνει τη δουλειά του και την οικογένειά του επειδή έχει τρέλα με τον στίβο και έρχεται μαζί μου οπουδήποτε τρέχω. Με βοηθάει πολύ και βήμα-βήμα όλα αυτά τα χρόνια τα έχουμε καταφέρει μαζί. Οπως άλλωστε και οι χορηγοί μου, η European Dynamics, η Ethic Sport και η Oakley»
Πηγή: Πρώτο Θέμα

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved