Νικόλ Κυριακοπούλου: «Για να κερδίσεις, πρέπει να ξέρεις και να χάνεις»
G-Sports

Νικόλ Κυριακοπούλου: «Για να κερδίσεις, πρέπει να ξέρεις και να χάνεις»

Πώς ξεκίνησε να ασχολείται με  τον αθλητισμό η Νικόλ Κυριακοπούλου

«Από μικρό παιδί μου άρεσε ο αθλητισμός... Ξεκίνησα με ενόργανη γυμναστική, αλλά τελικά με κέρδισε ο στίβος» τόνισε στο ΕΓΩ.

-Πόσα χρόνια αθλείσαι;

«Από 7 χρόνων, αλλά σε καθημερινή βάση!»

- Τι ήταν αυτό που σε έκανε να επιλέξεις το άλμα επί κοντώ και όχι κάποιο άλλο άθλημα;

«Θεωρώ ότι το επί κοντώ είναι ένα πολύ συναρπαστικό και θεαματικό αγώνισμα. Διαρκεί αρκετή ώρα και έχει πολλές εναλλαγές μέχρι να αναδειχτεί ο νικητής. Η αίσθηση του άλματος κόβει την ανάσα. Μόνο όποιος θέμα προπόνησης. Το κάθε άθλημα και αγώνισμα έχει τη δική του δυσκολία. Σίγουρα δεν γίνεσαι επικοντίστρια από τη μια μέρα στην άλλη, θέλει πολλή δουλειά.»

- Πριν από λίγες βδομάδες κατάφερες να στεφτείς μία από τις τρεις καλύτερες αθλήτριες στον κόσμο. Το περίμενες ότι θα συνέβαινε αυτό;

«Είχα προετοιμαστεί πάρα πολύ καλά. Αυτή η διάκριση δεν ήταν το αποτέλεσμα απλά ενός αγώνα και μόνο. Ουσιαστικά η προετοιμασία μου για να μπορέσω να φτάσω σε ένα τέτοιο επίπεδο έχει ξεκινήσει από το 2008. Αντιμετώπισα πολλές δυσκολίες και μάλλον άργησα να πετύχω το στόχο μου. Κάλλιο αργά όμως, παρά ποτέ!»

-Το ότι δεν κατάφερες να βγεις πρώτη ήταν κάτι που σε στεναχώρησε;

«Όχι, καθόλου. Για να κερδίσεις, πρέπει να ξέρεις και να χάνεις.»

-Τι σημαίνει για εσένα αυτή η καταξίωση;

«Είναι μια δικαίωση των κόπων μου. Εχω δουλέψει επαγγελματικά και πολύ σκληρά για να φτάσω μέχρι εδώ και το απολαμβάνω. Όμως η προσπάθεια μου δεν έχει τελειώσει ακόμη...»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved