Λευτέρης Πετρούνιας: Η ασκητική ζωή και ο έρωτας
G-Sports

Λευτέρης Πετρούνιας: Η ασκητική ζωή και ο έρωτας

Για τον χρυσό Ολυμπιονίκη του Ρίο, παγκόσμιο πρωταθλητή και πρωταθλητή Ευρώπης στους κρίκους, όμως, ο δρόμος προς την κορυφή δεν ήταν στρωμένος μόνο με ροδοπέταλα.

Η καθημερινότητά του Λευτέρη Πετρούνια είναι δύσκολη και γεμάτη στερήσεις. Οι Έλληνες αθλητές δίνουν τον αγώνα τους στο εξωτερικό έχοντας να αντιμετωπίσουν την κακή εικόνα της χώρας μας. «Νομίζουν ότι η Ελλάδα κατάντησε Αφρική και ότι ο κόσμος ψάχνει στα σκουπίδια για να φάει», έχει πει. «Εμφανιζόμαστε εμείς και τα ανατρέπουμε όλα. Οι ξένοι αθλητές καταφτάνουν στους αγώνες με πολυτελέστατα πούλμαν και ολόκληρο επιτελείο συνεργατών κι εμείς έχουμε μόνο έναν προπονητή και είμαστε σαν τους φτωχούς συγγενείς, αλλά δεν το βάζουμε κάτω. Στον αγώνα αποδεικνύεται ότι η Ελλάδα είναι ακόμη ζωντανή».

Η καθημερινότητα των πρωταθλητών σε μια Ελλάδα που μέρα με τη μέρα καταρρέει οικονομικά δεν είναι εύκολη από πολλές απόψεις. «Έχουν να βάλουν πετρέλαιο στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά εδώ και τρία χρόνια. Ζεσταινόμαστε με air conditions και σόμπες, με αποτέλεσμα να ξεραίνεται η ατμόσφαιρα και να έχουμε αναπνευστικά προβλήματα», είχε αποκαλύψει παλαιότερα ο στενός φίλος και συναθλητής του Πετρούνια, Λευτέρης Κοσμίδης. «Και δεν είναι μόνο αυτό», είχε συμπληρώσει ο χρυσός Ολυμπιονίκης και πρωταθλητής στους κρίκους. «Για επτά μήνες μάς είχε απλήρωτους η ομοσπονδία. Τελικά αναγκάστηκα να ζητήσω οικονομική βοήθεια από τους γονείς μου. Παγκόσμιος πρωταθλητής που τα βγάζει πέρα με χαρτζιλίκι!». Προπονείται καθημερινά τουλάχιστον επτά ώρες την ημέρα και όταν θέλει να χαλαρώσει πηγαίνει βόλτα έχοντας για παρέα τον σκύλο του, Τσαμπ. «Είναι η καλύτερη συντροφιά και το καλύτερο αγχολυτικό. Τα ζώα σε νιώθουν, αφουγκράζονται την ψυχή σου», λέει.

Παρά τις φήμες που θέλουν τους αθλητές, και δη της γυμναστικής, να προσέχουν τη διατροφή τους, εκείνος κάνει λόγο για διατροφική... εκτόνωση ως επιβράβευση μετά από μια καλή εμφάνιση. «Ενα σουβλάκι, μια πίτσα ή έστω ένα “βρόμικο”, θα το φάω», παραδέχεται γελώντας. Το θέμα άλλωστε είναι να απολαμβάνεις το ταξίδι χωρίς απωθημένα. Ο Λευτέρης Πετρούνιας, κάτοικος των ξενώνων του Αγίου Κοσμά, το έχει καταφέρει. Όπως έχει καταφέρει να βρει και την ψυχική γαλήνη που χαρίζει ο έρωτας στο πρόσωπο της συναθλήτριάς του Βασιλικής Μιλλούση. Της σέξι γυμνάστριας που από καλή του φίλη έγινε πριν από περίπου δύο χρόνια ο άνθρωπός του.

Η Βασιλική είναι ο συνοδοιπόρος, η εμψυχώτρια, η φίλη. Ένα βλέμμα της αρκεί για να τον βοηθήσει να ανέβει στο βάθρο. Στους Ολυμπιακούς του Ρίο ήταν στην κερκίδα και χειροκροτούσε τον άνθρωπο της ζωής της. Παρόλο που ο Έλληνας Ολυμπιονίκης αποφεύγει να μιλάει για τα προσωπικά του, όλοι γνωρίζουν ότι η ευτυχία που υπάρχει στην προσωπική του ζωή έχει όνομα: Bασιλική Μιλλούση. Η αθλητική κοινότητα μιλά για μια ουσιαστική σχέση ζωής που δεν αποκλείεται σύντομα να βάλει τα θεμέλια για τη δημιουργία οικογένειας. Πριν από τον αγώνα του η δήλωση της Βασιλικής ήταν λακωνική: «Το μόνο που έχω να του ευχηθώ είναι να ζήσει το όνειρο και να ακούσουμε τον εθνικό ύμνο που τόσο πολύ θέλουμε όλοι. Και αυτός το θέλει ακόμα περισσότερο. Εχει κάνει μεγάλη προσπάθεια και αυτός και ο προπονητής του και του αξίζει. Είναι ο καλύτερος». Οι δυο τους ζουν μια ήρεμη ζωή με πρόγραμμα, προπονήσεις, αγώνες και χαλαρή καθημερινότητα. Οταν δεν έχουν αθλητικές υποχρεώσεις περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους ακούγοντας μουσική, βλέποντας κάποια ταινία ή απολαμβάνοντας κάποια από τις σπεσιαλιτέ της Βασιλικής που έχει αποδειχτεί πρωταθλήτρια και στην κουζίνα. Η Μιλλούση είναι τρυφερή και περιποιητική με τον σύντροφό της. Κι εκείνος υπερπροστατευτικός.
Πηγή: Πρώτο Θέμα

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved