Ραγίζει καρδιές ο Μάμαλος: «Η ανεργία με έφερε στα πρόθυρα της αυτοκτονίας»
G-Sports

Ραγίζει καρδιές ο Μάμαλος: «Η ανεργία με έφερε στα πρόθυρα της αυτοκτονίας»

Έκανε περήφανους τους Έλληνες και δάκρυσαν μαζί του, δίπλα στο αναπηρικό καροτσάκι του, κάνοντας όλη την πατρίδα του, όπως δηλώνει, να τον αγαπήσει, ο Παύλος Μάμαλος χάρισε το τρίτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες και σημείωσε νέο παραολυμπιακό ρεκόρ στην άρση βαρών, σηκώνοντας 238 κιλά.

Ο Παύλος Μάμαλος έφτασε να θέλει να κάνει κακό στον εαυτό του για να γλιτώσει από τα βάσανα της ανεργίας. Ο αρμόδιος υπουργός του είπε ότι θα προσπαθήσει να τον βάλει στο Ναυτικό. Αυτό είναι το μεγαλύτερο όνειρο του και θέλει να το πραγματοποιήσει. «Δεν έχω διοριστεί στο Ναυτικό, όπως ειπώθηκε. Αυτό είναι το όνειρο μου. Η μητέρα μου μάλιστα μου είπε «να σε δω να ορκίζεσαι στο Ναυτικό και ας πεθάνω την ίδια στιγμή», εκμυστηρεύεται στη Freddo.

Η γυμναστική είναι η καθημερινότητα του τα τελευταία 26 χρόνια. Δοκιμάστηκε σε αρκετά αθλήματα, όπως σφαίρα, ακόντιο και δίσκο. «Εμένα με τραβούσαν τα σίδερα», λέει, και έτσι τον κέρδισαν τα βάρη. Το πρώτο χρυσό μετάλλιο ήρθε στην Αίγυπτο τον Ιανουάριο του 2004, όπου και έπιασε τον στόχο για τους Παραολυμπιακούς με 207 κιλά, κατακτώντας εκεί την 6η θέση.
Όμως υπάρχουν δυσκολίες που ο αθλητισμός μέχρι τώρα δεν του έχει λύσει. Πώς ζει σήμερα ο Παύλος, πώς τα βγάζει πέρα;
«Να σας πω ότι αυτή τη στιγμή είμαι άνεργος! Με το επίδομα των 700 ευρώ που λαμβάνω, μετά βίας μπορώ και καλύπτω τα προσωπικά μου έξοδα, ως αθλητής, ως ολυμπιονίκης. Έχω μεγάλη όρεξη για δουλειά. Αυτό που ζητάω λοιπόν από το κράτος είναι να διοριστώ στο Δημόσιο, να κάνει και η Ελλάδα κάτι για μένα».

Ποιες ήταν οι πιο δύσκολες στιγμές στη ζωή του; «Πέρασα πολύ δύσκολα με την πρώην σύζυγο μου. Όμως αν είσαι τυχερός -και εγώ θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό-, τελικά βρίσκεται ένας άνθρωπος με δύναμη ψυχής, η Ευαγγελία, που σε τραβάει από αυτό το ψυχικό αδιέξοδο. Σκέφτηκα λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς μέχρι και να βάλω τέλος στη ζωή μου».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved