Ιλιγγιώδες ποσό θα πληρώσει η Τότεναμ για ιατρικό λάθος που παραλίγο να κοστίσει τη ζωή του Χαμέντ
G-Sports

Ιλιγγιώδες ποσό θα πληρώσει η Τότεναμ για ιατρικό λάθος που παραλίγο να κοστίσει τη ζωή του Χαμέντ

Ήταν Αύγουστος του 2006, σε φιλικό της δεύτερης ομάδας με την Μπριζ στο Βέλγιο, όταν ο Χαμέντ κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο.

Ο νεαρός, που αγωνιζόταν στις ακαδημίες του συλλόγου από 11 χρόνια του και είχε υπογράψει προ ημερών παρθενικό επαγγελματικό συμβόλαιο του, υπέστη καρδιακή προσβολή. Οι γονείς του κατήγγειλαν αρχικά ότι λόγω έλλειψης απινιδωτή στο γήπεδο, ο γιος τους έλαβε ης αιτούμενες πρώτες βοήθειες με καθυστέρηση 15 λεπτών και η καρδιά του σταμάτησε προσωρινά να χτυπά, κάτι που προκάλεσε εγκεφαλικές βλάβες.

Ο Ραντβάν επέζησε, όμως για αρκετό καιρό δεν είχε όραση και οι συγγενείς του καταφέρθηκαν στη συνέχεια εναντίον του δρ. Μιλς, καρδιολόγου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Ο εν λόγω γιατρός έδωσε το 2005 τη συγκατάθεση του για υπογραφή συμβολαίου, παρά τις εξετάσεις που είχαν δείξει υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια, η οποία προκαλεί διόγκωση του καρδιακού μυός χωρίς προφανή αιτία και είναι επικίνδυνη για τη ζωή κατά την έντονη άσκηση.

Έπειτα από πολυετή δικαστική διαμάχη, όπως αναφέρει καθημερινή εφημερίδα, η οικογένεια του Χαμέντ δικαιώθηκε ηθικά (τον Φεβρουάριο του 2015) και οικονομικά, παρά τις αρνήσεις παραγόντων της Τότεναμ για ευθύνη. Η αποζημίωση των 7.920.000 ευρώ θα καταβληθεί κατά 70% από τη διοίκηση και κατά 30% από τον Μιλς και τους τότε γιατρούς της ομάδας Μαρκ Κέρτιν και Σάρλοτ Κόουι.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved