Μαρία Σάκκαρη: «Η μετανάστευση έχει καταντήσει μάστιγα»
G-Sports

Μαρία Σάκκαρη: «Η μετανάστευση έχει καταντήσει μάστιγα»

Για την καθημερινότητα της στη Βαρκελώνη που μένει πλέον μόνιμα, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη της η Μαρία Σάκκαρη.

«Η ζωή μου είναι ήρεμη με προπονήσεις, καθημερινή προσπάθεια και προετοιμασία για μεγάλους αγώνες. Βρίσκομαι συνεχώς υπ' ατμόν με μια βαλίτσα στο χέρι. Εχω ελάχιστους φίλους, ξένους ως επί το πλείστον, και παρόλο που βγαίνουμε για φαγητό και ποτό, ομολογώ ότι μου αρέσει περισσότερο η σπιτίσια ζωή.

Η ζωή στην Ισπανία έχει μια κανονικότητα πολύ διαφορετική από αυτή της Ελλάδας, που εδώ και χρόνια δοκιμάζεται. Οι Έλληνες νέοι είμαστε προβληματισμένοι για την κατάσταση. Η μετανάστευση έχει καταντήσει μάστιγα», λέει στο Πρώτο Θέμα.

Όσο για το αν ελπίζει σε ένα καλύτερο μέλλον;

"Φως στο τούνελ πάντα υπάρχει, έστω και μακρινό. Οι νέες γενιές ,οι συνομήλικοί μου, αν και πικραμένοι για την κατάσταση που παρέλαβαν, είναι αποφασισμένοι να αλλάξουν τα πράγματα αρχής γενομένης από τη νοοτροπία. Αν ο καθένας γίνει καλύτερος σε ατομικό επίπεδο, θα υπάρξει και γενικότερη εξέλιξη. Κάτι που βλέπω και στους φίλους μου, υπάρχει πάθος καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια. Αλλωστε μόνο η ατομική προσπάθεια μπορεί να πάει τη χώρα μπροστά.

Ο Έλληνας διαθέτει αρκετά θετικά στοιχεία: ακόμη και στην τελευταία γωνιά της Γης κι αν βρεθεί, θα ακούσει τον εθνικό του ύμνο και θα δακρύσει. Σίγουρα θα έχει φυλαγμένη μια ελληνική σημαία σε κάποια ακρούλα. Πριν από λίγο καιρό έπαιξα στο Οπεν της Αυστραλίας και κατάλαβα καλά τι σημαίνει Ρωμιός στην άλλη άκρη του κόσμου. Χιλιάδες ομογενείς ήρθαν για να με ενισχύσουν, να με ενθαρρύνουν, να με τιμήσουν. Αυτή ήταν μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές της καριέρας μου», καταλήγει.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved