Ξενοδοχείο για άστεγους από τον Γκάρι Νέβιλ
G-Sports

Ξενοδοχείο για άστεγους από τον Γκάρι Νέβιλ

Ολα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2015, όταν μία ομάδα ακτιβιστών, οι Manchester Angels διεκδικούσαν στο δικαίωμα πενήντα αστέγων να κατασκηνώσουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα έξω από ιστορικό κτίριο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και παλαιότερα λειτουργούσε ως χρηματιστήριο. 

Την ίδια περίοδο, ο Γκάρι Νέβιλ και ο Ράιαν Γκίγκς είχαν ήδη αρχίσει τις εργασίες μετατροπής του κτιρίου σε ένα πολυτελές μπουτίκ-ξενοδοχείο, με μία ιδιωτική λέσχη, η οποία θα παρείχε στα μέλη της όλες τις ανέσεις.

Ο Νέβιλ επέλεξε να μη διώξει τους αστέγους και τους ακτιβιστές που βρίσκονταν έξω από το κτίριο. Αντιθέτως, τους επέτρεψε να μείνουν μέσα σε αυτό για τους πέντε μήνες που ακολούθησαν και σήμερα χαρακτηρίζει αυτήν του την απόφαση ως ένα πολύ επιτυχημένο έργο. Οι προσωρινοί κάτοικοι του κτιρίου διατήρησαν τον χώρο καθαρό και τακτοποιημένο, ενώ ο Νέβιλ τους παρείχε τρόφιμα και υπηρεσίες ασφαλείας συνολικής αξίας 150.000 λιρών.

Σήμερα, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής υπέβαλε νέα σχέδια για πι μετατροπή του ιστορικού κτιρίου «St. Michael» στην πόλη του Μάντσεστερ σε ένα σύγχρονο ξενοδοχειακό συγκρότημα, που θα έχει και εστιατόρια, αλλά θα φιλοξενεί αστέγους.

«Κάναμε για πέντε μήνες αυτό που πιστεύαμε ότι ήταν σωστό. Τίποτε άλλο πέρα από αυτό που θεωρούσαμε σωστό. Περπατάμε σε αυτήν την πόλη και γνωρίζουμε αυτούς τους ανθρώπους, τους μιλάμε και η ιδέα να τους πούμε "όχι, βγείτε έξω, γυρίστε στον δρόμο", όταν στην πραγματικότητα είχαμε ένα κτίριο που δεν θα χρησιμοποιούσαμε για πέντε μήνες, ήταν λάθος για εμάς. Οι άνθρωποι που ζουν στους δρόμους δεν θέλουν να είναι έτσι. Έχουν κολλήσει σε αυτήν την κατάσταση. Είναι ένα πολύπλοκο ζήτημα. Δεν λύνεται απλώς με το να βρεις σπίτι σε κάποιον. Αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε αυτούς τους πέντε μήνες ήταν να κατανοήσουμε βαθύτερα τα ζητήματα που τους απασχολούν. Κάποιες φορές χρειάζονται καθοδήγηση και κάποιες άλλες φορές θέλουν απλώς να ξεφύγουν. Ορισμένες φορές, μάλιστα, αυτό που θέλουν είναι ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη».

Πηγή: Ειδήσεις

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved