Βούλα Πατουλίδου: «Βίωσα την πρώτη βαθιά κατάθλιψη και στεναχώρια αμέσως μετά το…»
G-Sports

Βούλα Πατουλίδου: «Βίωσα την πρώτη βαθιά κατάθλιψη και στεναχώρια αμέσως μετά το…»

Για την κατάθλιψη που έχει βιώσει κατά το παρελθόν, τους ανθρώπους που της γύρισαν την πλάτη αλλά και όλους όσοι στάθηκαν κοντά της, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη της η Βούλα Πατουλίδου.

Έχεις περάσει κατάθλιψη;
«Βεβαίως. Βίωσα την πρώτη βαθιά κατάθλιψη και στεναχώρια αμέσως μετά το 1992. Ο φθόνος περίσσεψε και τότε. Δεν είναι εύκολο να είσαι η πρώτη γυναίκα χρυσή Ολυμπιονίκης, η μεγαλύτερη έκπληξη των Ολυμπιακών Αγώνων ακόμα και κατά τον πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας. Σε ορισμένους είδα φθόνο και μία αναίτια κακία. Σκεπτόμουν: «Τι συνέβη; Δεν πείραξα κανένα».

Ένα χαρακτηρισμό που χρησιμοποίησαν και σου ήταν αδύνατο να διαχειριστείς;
«Το «Και ποια είσαι εσύ»; Ο σύζυγος μου, θυμάμαι, μου είχε πει τότε: «Τι ψάχνεις να βρεις; Σταύρωσαν τον Χριστό που δίδασκε την αγάπη». Αυτό ήταν λυτρωτικό. Αντιλήφθηκα ότι δεν μπορώ να αρέσω σε όλους»

Η δεύτερη κατάθλιψη;
«Το 2006. Μου φόρτωσαν ήττες, λόγια... Τότε, ήρθε ξανά στη σκέψη μου το «γιατί»;


Έκανες συνεδρίες με ψυχολόγο ή το διαχειρίστηκες μόνη σου;

«Με τους ανθρώπους του πολύ στενού μου περιβάλλοντος... Το άγγιγμα της καρδιάς των φίλων μου, ήταν για μένα η μεγαλύτερη ψυχοθεραπεία. Τι θέλει μωρέ ο άνθρωπος; Το μόνο που επιθυμεί είναι να αγαπιέται με τα προτερήματα και τα ελαττώματά του. Όταν βλέπεις, λοιπόν, ότι διογκώνονται τα μειονεκτήματα λες: «Μα, δεν υπάρχω»; Δεν θέλεις τίποτε άλλο, παρά να ξέρεις πως τουλάχιστον οι δικοί σου δεν σε έχουν προδώσει. Κι αυτό, δόξα τω Θεώ, το έχω δουλέψει γιατί αγαπώ βαθιά τους ανθρώπους», εξομολογείται η ίδια στο Down Town Κύπρου.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved