Μάνος Ζερδεβάς: «Η Ελλάδα βρίσκει στον αθλητισμό ένα παράθυρο ελπίδας»
G-Sports

Μάνος Ζερδεβάς: «Η Ελλάδα βρίσκει στον αθλητισμό ένα παράθυρο ελπίδας»

Ο Μάνος Ζερδεβάς μίλησε για την επιτυχία της ομάδας του, τα παιδικά του χρόνια και τον αθλητισμό στην Ελλάδα. 

-Ποια εικόνα ευτυχισμένου καλοκαιριού από τα παιδικά σου χρόνια σου έρχεται πρώτη στο μυαλό;

«Μαζί με τη γιαγιά μου στο Ιόνιο, συγκεκριμένα τη Ζάκυνθο, την οποία λατρεύουμε οικογενειακώς. Πηγαίναμε εκεί κάθε καλοκαίρι και ας μην ήταν ο τόπος καταγωγής μας. Μυρωδιές από φρεσκοκομμένο καρπούζι, αλμύρα, βουτιές από βράχια και ποδηλατάδα μαζί με τον αδελφό μου που είναι δύο χρόνια μεγαλύτερος. Γλυκές αναμνήσεις από υπέροχα παιδικά καλοκαίρια. Λατρεύω τη θάλασσα και το κολύμπι. Όταν ήμουν μιικρός πίστευα ότι μπορώ να γίνω κολυμβητής μέχρι που οι γονείς μου με πήγαν δοκιμαστικά σε καμπ του ομίλου Ηλιούπολης και είδα κάποια παιδιά να παίζουν πόλο. Τότε βρήκα το δικό μου μονοπάτι»

-Ποιος ήταν ο αγαπημένος σου ήρωας κόμικ;

«Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ. Θα έλεγα ο Ποπάυ. Είναι καλόκαρδος και δυνατός και το σπανάκι τον έκανε πανίσχυρο»

-Τηλεφωνήματα, αιτήματα για συνεντεύξεις και social media με χιλιάδες πια followers. Πόσο άλλαξε τη ζωή σου η πρόσφατη επιτυχία;

«Το τηλέφωνο χτυπάει από φίλους και δημοσιογράφους, αλλά εγώ δεν έχω ακόμη συνειδητοποιήσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Μου αρέσουν οι θετικές αναφορές που γίνονται στον Τύπο, είναι μια αναγνώριση του αγώνα μας που μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε. Σε μια χώρα που δεν έχει και πολλά να σου προσφέρει σε επίπεδο υλικών μέσων και διευκολύνσεων, το ηθικό κομμάτι αποκτά σίγουρα άλλη αξία. Άλλωστε, το γεγονός ότι πάνω από μισό εκατομμύριο άτομο παρακολούθησαν τον αγώνα μας λέει πολλά. Η Ελλάδα βρίσκει μέσα από τον αθλητισμό ένα παράθυρο ελπίδας. Υπάρχει μια χαραμάδα λάμψης, αυτή του χρυσού μεταλλίου».

-Τι σημαίνει στην πράξη αυτή η χαραμάδα λάμψης για τους Έλληνες;

«Σημαίνει ότι παρά τις όποιες απογοητεύσεις από πολιτικούς και πεπερασμένα συστήματα, υπάρχουν και άνθρωποι που αγαπούν αυτόν τον τόπο και πασχίζουν γι' αυτόν, έστω κι αν παλεύουν χωρίς ανέσεις, απλώς και μόνο επειδή είναι υπερήφανοι για το εθνόσημο που έχουν στο στέρνο ή στο σκουφάκι τους. Η Εθνική Νέων στο μπάσκετ, η Κατερίνα Στεφανίδη, η Εθνική Νέων στο πόλο -η ομάδα μας-πείθουν ότι υπάρχουν Έλληνες που θα παλεύουν πάντα για το καλύτερο. Για να δουν τη χώρα μας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Στην Ελλάδα αξίζει το χρυσό. Σε τέτοια δύσκολη συγκυρία για τον τόπο τέτοιες επιτυχίες και φέρνουν σίγουρά πιο κοντά» εξήγησε στο Πρώτο Θέμα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved