Βασιλική Μιλλούση: «Κατάλαβα για τα καλά τι σημαίνει η λέξη "κατάθλιψη"»
G-Sports

Βασιλική Μιλλούση: «Κατάλαβα για τα καλά τι σημαίνει η λέξη "κατάθλιψη"»

Η Βασιλική Μιλλούση ασχολήθηκε από πολύ μικρή με τον αθλητισμό. Είχε όνειρα και προσπάθησε να τα κάνει πράξη. 

«Ήμουν πέντε ετών και είδα την όλη προσπάθεια ως παιχνίδι. Έτρεχα και ανέβαινα στη δοκό. Όταν μεγάλωσα λίγο ήθελα να μοιάσω στη μεγάλη μου αδελφή και ίσως -ενδόμυχα- να την ξεπεράσω» είπε στο Gala και συνέχισε: «Ποτέ κανένας δεν εκπληρώνει στο ακέραιο τα όνειρα του. Και ο καλύτερος να είσαι, θέλεις πάντα κάτι παραπάνω. Έτσι είμαστε εμείς οι αθλητές. Θα ήθελα το κοτιτίς παραπάνω, χωρίς να σημαίνει ότι δεν είμαι ευγνώμων για ό,τι τελικά κατάφερα. Όταν κάποιοι που κατέστρεψαν την εθνική ομάδα με απέκλεισαν από αυτήν, αφηνοντάς με κυριολεκτικά μετέωρη. Άλλαξε η καθημερινότητά μου, άλλαξε η ψυχολογία μου, άλλαξε και η ζωή μου. Όταν μπορείς να προσφέρεις και αναγκάζεσαι να αποχωριστείς τους αθλητικούς χώρους, δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμο. Ήμουν 19 και με θεωρούσαν μεγάλη. Ήταν μια δύσκολη περίοδος, κατάλαβα για τα καλά τι σημαίνει η λέξη "κατάθλιψη". Όταν επέστρεψα, ήμουν πεισμωμένη και δυνατή, και αυτό φάνηκε από τις επιδόσεις μου».

Ωστόσο, οι επιδόσεις αυτές απαιτούν στρατιωτική πειθαρχία και στερήσεις: «Εκείνο που ίσως μου έλειψε είναι η ανεμελιά. Το να μπορείς να κοιμάσαι χωρίς τη σκέψη του τι ώρα θα ξυπνήσεις το πρωί και σε τι κατάσταση είναι το σώμα σου για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις. Τώρα που η ζωή μου αλλάζει, αυτή είναι και η πρόκληση που καλούμαι να αντιμετωπίσω: πώς θα βγάλω την αθλήτρια από μέσα μου».

Η Βασιλική ανέκαθεν ανήκε στην κατηγορία των αθλητριών που δεν αφήνουν την αθλητική τους ιδιότητα να καταπιεί τη θηλυκή τους υπόσταση. Παλιότερα είχε δηλώσει: «Μπορεί στο γυμναστήριο να είμαι όλη μέρα με φόρμες και κορμάκια, στην καθημερινότητά μου, όμως, είμαι θηλυκό. Λατρεύω τη μόδα, τους σχεδιαστές και τα ρούχα. Η ντουλάπα μου διαθέτει φορέματα, τσάντες, αξεσουάρ, ακόμη και γόβες». Σήμερα συμπληρώνει: «Μου αρέσει να είμαι περιποιημένη και να νιώθω όμορφα. Επιλέγω φόρμες και αθλητικά παπούτσια που μου ταιριάζουν ώστε να αρέσω πρώτα απ’ όλα σε μένα. Άλλωστε, η γυναικεία γυμναστική είναι καλλιτεχνικό άθλημα που εκπέμπει δυνατή εικόνα. Το κοινό, εκτός από τις επιδόσεις, μπορεί ν’ ασχοληθεί και με το κορμάκι μιας αθλήτριας, με το πως είναι πιασμένα τα μαλλιά της, την εικόνα της εν γένει»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved