Στέφανος Τσιτσιπάς: «Διαχειρίζομαι την αποτυχία κάθε εβδομάδα»
G-Sports

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Διαχειρίζομαι την αποτυχία κάθε εβδομάδα»

O Στέφανος Τσιτσιπάς μας έκανε όλους υπερήφανους με την επιτυχία του.

Ωστόσο, αποκαλύπτει ότι η αποτυχία υπάρχει στη ζωή του και αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο τη διαχειρίζεται. Παράλληλα, μιλά για την μαχητικότητά του, και εξομολογείται αν έχει αισθανθεί άγχος.

Πώς διαχειρίζεσαι την αποτυχία;

Δεν είναι κάθε μέρα καλή, εκτός κι αν είσαι ο τέλειος τενίστας που παίζει το απόλυτο τένις. Εγώ διαχειρίζομαι την αποτυχία κάθε εβδομάδα, οπότε είμαι προετοιμα­σμένος. Κάθε εβδομάδα αποτυγχάνω, χάνω, μαθαί­νω και συνεχίζω τον δρόμο μου. Αυτό που οφείλω να κάνω είναι να μετατρέψω την αποτυχία σε κάτι που θα με βοηθήσει στο μέλλον. Υπάρχουν, βέβαια, φορές που είναι δύσκολο να το διαχειριστώ, αλλά στο τέλος της ημέρας είναι μέρος της δουλειάς μου, μέρος της εξέλιξης μου ως παίκτη.

Επιτρέπεις στον εαυτό σου να στενοχωρη­θεί;

Όταν βγαίνω στον αγώνα, λέω πάντα στον εαυτό μου πως «ό,τι και να γίνει εσύ θα πρέπει να δώσεις όλη σου την ψυχή». Η μαχητι­κότητα σου πρέπει να φανεί στο φουλ. Μικρός, είχα αμφιβολίες για πράγματα που έκανα σε συγκεκριμένα σημεία του αγώνα, αλλά μεγαλώνοντας είχα όλο και λιγότερες αμφιβολίες. Οπότε, παίρνω θετικά ό,τι και να κάνω στο γήπεδο μέχρι σήμερα.

Δεν έχεις νιώσει ποτέ να κόβονται τα γόνατα σου;

Όχι, δεν το έχω νιώσει ποτέ. Κατά την άποψη μου, το πιο δύσκο­λο σημείο ενός ματς είναι όταν είσαι πολύ κοντά με τον άλλον στο σκορ, σερβίρεις στον αντίπαλο σου και περιμένεις να πάρεις τον αγώνα. Είναι μάλλον η στιγμή που μπορεί να νιώσεις λίγο περισ­σότερη πίεση, λίγο πιο πολύ άγχος. Το άγχος, όμως, σε κάνει να είσαι πιο alert μέσα στο γήπεδο.

Πηγή: Downtown

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved