Πωλήθηκε τελικά η Liverpool!
G-Sports

Πωλήθηκε τελικά η Liverpool!

H Liverpool άλλαξε χέρια! Πλέον ο ιστορικός σύλλογος μπαίνει σε μια άλλη εποχή,με την εξαγορά του από την αμερικανική εταιρία «New England Sports Ventures» (NESV), που είναι ιδιοκτήτρια και της γνωστής ομάδας μπέιζμπολ Ρεντ Σοξ.

«Η Liverpool ανακοινώνει πως συμφωνήθηκε η πώληση του συλλόγου στην New England Sports Ventures (NESV)», αναφέρει η σχετική επίσημη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα των Αγγλων και φιλοξενεί τη δήλωση του προέδρου της Μάρτιν Μπρότον, που δηλώνει ευτυχής και αισιόδοξος για την εξέλιξη αυτή.

Την εξαγορά της Λίβερπουλ από τη NESV θα πρέπει να επικυρώσει και η Premier League, κάτι βέβαια που θεωρεί δεδομένο ο αγγλικός Τύπος.

Η NESV, που έχει ήδη στην κατοχή της την ομάδα μπέιζμπολ της Βοστόνης Red Sox μεταξύ άλλων, ήταν η μία από τις δυο προτάσεις που τέθηκαν επί τάπητος στο διοικητικό συμβούλιο της ομάδας το βράδυ της Τρίτης, στο οποίο κυριάρχησαν για... νιοστή φορά οι έριδες και η διχόνοια. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των αγγλικών ταμπλόντ, οι δυο πιο αξιόλογες προτάσεις ήταν αυτή της NESV, καθώς και εκείνη μίες ασιατικής εταιρείας.

Οι «κόκκινοι» όρισαν διοικητικό συμβούλιο για να συζητήσουν τις δυο «εξαιρετικές» όπως χαρακτηρίστηκαν προσφορές, αλλά όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα οι Τομ Χικς και Τζορτζ Τζίλετ επιχείρησαν να «μπλοκάρουν» τη διαδικασία. Έτσι, λίγα λεπτά πριν από την έναρξη του ΔΣ επιχείρησαν να απομακρύνουν τους Κρίστιαν Πάρσλοου και Ιαν Έιρ από τα διευθυντικά τους πόστα και στη θέση τους να τοποθετήσουν τον ένα εκ των γιων του Χικς, Μακ, και την Λόρι Κέι ΜακΚάτσον, στέλεχος στις επιχειρήσεις του Χικς.

Το εγχείρημα απέτυχε, αφού καταψηφίστηκε από το συμβούλιο, ενώ οι Τζορτζ και Τζίλετ, με ανακοίνωση που εξέδωσαν αργότερα την Τρίτη, έκαναν λόγο για «δραματική υποτίμηση του συλλόγου» ενώ φέρεται να εξαπέλυσαν επίθεση στα διευθυντικά στελέχη για κακοδιαχείριση.

Η δήλωση του Μάρτιν Μπρότον, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, αναφέρει: «Είμαι χαρούμενος που καταφέραμε να ολοκληρώσουμε με επιτυχία τη διαδικασία πώλησης του συλλόγου. Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόταση της NESV, με δεδομένο ότι πληρούσε όσο το δυνατόν περισσότερο τα κριτήρια που θέσαμε εξ αρχής για έναν ικανό νέο ιδιοκτήτη. Η φιλοσοφία της NESV είναι αυτή του νικητή, κάτι που εφαρμόζεται και στους Red Sox. Συναντηθήκαμε σε Βοστόνη, Λονδίνο και Liverpool εδώ και αρκετές εβδομάδες και είμαι πολύ εντυπωσιασμένος με όσα έχουν πετύχει και με το όραμά τους για τον σύλλογο της Liverpool.

Με την κατάργηση επιβάρυνσης του χρέους, αυτή η προσφορά μας επιτρέπει να επικεντρωθούμε στις επενδύσεις στην ομάδα. Είμαι στεναχωρημένος μόνο με το γεγονός πως οι πρώην ιδιοκτήτες έκαναν τα πάντα για να εμποδίσουν την ολοκλήρωση της διαδικασίας και γι' αυτό το λόγο θα πρέπει να προχωρήσουμε σε νομικές διαδικασίες προκειμένου να ολοκληρωθεί η πώληση».

Η είδηση, όπως είναι ευνόητο, προκάλεσε ανάμεικτα συναισθήματα στους αμέτρητους ανά τον κόσμο οπαδούς της "κόκκινης αρμάδας" του Μέρσι Σάιντ. Αρκετοί είναι πλέον εκείνοι που θεωρούν δεδομένο ότι τα "πέτρινα χρόνια" για την ομάδα τους -που κρατούν εδώ και μία εικοσαετία- θα λάβουν τέλος.

Βέβαια, εδώ υπάρχει και ο αντίλογος, αφού ανάλογο εγχείρημα που επιχείρησε προς λίγων ετών η Μάντσεστερ Γιουνάιτνετ (με την πώλησή της σε αμερικανική εταιρεία) απέτυχε παταγωδώς, με αποτέλεσμα η ομάδα με τους περισσότερους οπαδούς στον κόσμο να είναι τώρα καταχρεωμένη...

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved