«Έφυγε» από τη ζωή ο θρύλος της Formula 1 Νίκι Λάουντα! (photos)
G-Sports

«Έφυγε» από τη ζωή ο θρύλος της Formula 1 Νίκι Λάουντα! (photos)

Ένας θρύλος της Formula 1, ο Νίκι Λάουντα άφησε χθες την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών. 

«Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο αγαπημένος μας Νίκι πέθανε ήσυχα, τη Δευτέρα 20ή Μαΐου 2019, με την οικογένειά του πλάι του» ανέφερε λιτά αλλά περιεκτικά το μήνυμα των οικείων του στο ηλεκτρονικό μήνυμα που μεταδόθηκε στα αυστριακά ΜΜΕ.

Ο άλλοτε πιλότος των μονοθέσιων της Φόρμουλα, είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με γρίπη, μόλις λίγο καιρό μετά την εγχείρηση στην οποία είχε υποβληθεί στους πνεύμονες. Όμως η υγεία του παρουσίασε επιδείνωση και τελικά άφησε χθες την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών.

Όλοι οι φαν του συγκεκριμένου αθλήματος θα θυμούνται το τραγικό ατύχημα που είχε το 1976 όταν λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Σχεδόν κάηκε όλο του το πρόσωπο και χρειάστηκε να υποβληθεί σε αρκετές εγχειρήσεις προκειμένου να επανέλθουν τα χαρακτηριστικά του.

Είχε όμως και άλλα προβλήματα με την υγεία του μετά το ατύχημα καθώς τα τοξικά αέρια που εισέπνευσε τον οδήγησαν δύο φορές στο χειρουργείο για μεταμοσχεύσεις νεφρών το 1997 και το 2005 ενώ χρειάστηκε να υποβληθεί σε επείγουσα επέμβαση μεταμόσχευσης πνεύμονα τον Αύγουστο του 2018.

Να θυμίσουμε ότι ο θρύλος της F1 έγινε τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, δύο με τη Ferrari, το 1975 και το 1977, και μία με τη McLaren, το 1984.

Δείτε παρακάτω την τραγική στιγμή του ατυχήματός του.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved