Γιάννης Αντετοκούμπο: Το αγόρι που κατέκτησε τον κόσμο - Ο MVP της καρδιάς μας (photos&videos)
G-Sports

Γιάννης Αντετοκούμπο: Το αγόρι που κατέκτησε τον κόσμο - Ο MVP της καρδιάς μας (photos&videos)

Ο Γιάννης Αντετοκούμπο, έχει καταφέρει να μπει στις καρδιές των Ελλήνων.

Από το σχολείο και τις παρελάσεις του Φιλαθλητικού όπου κρατούσε με καμάρι τη γαλανόλευκη, μέχρι τη βραδιά των ντραφτ και την πρόσφατη βράβευση, ο άσος των Μπακς και η οικογένεια του δεν κρύβουν ότι η Ελλάδα έχει ριζώσει στις καρδιές τους.

Ποιος είναι ο Πολυτιμότερος Παίκτης;» ρώτησε ενας θρύλος (Charles Barkley) τον άλλο (Shaquille O’Neal) στων τηλεοπτική εκπομπή Inside The ΝΒΑ.

«Giannis» ήταν η απάντηση, στην οποία συμφώνησαν οι δύο.

Ήταν 29 Νοεμβρίου 2018. Δύο πολύπειροι αθλητές που άφηναν το αποτύπωμα τους μιλούσαν ξεκάθαρα για αυτό που σκέφτονταν πολλοί ένθερμοι θαυμαστές του αθλήματος.

Το κορυφαίο επίπεδο και βρέθηκε στα 18 του, μόνος του, σε έναν καινούριο και απαιτητικό κόσμο, έδειχνε πως διέθετε το μέταλλο, το χάρισμα, την επιμονή και το ταλέντο να αναδειχτεί κορυφαίος παίκτης του αθλήματος.

Άρα μόνο έκπληξη δεν ήταν η επιλογή του ως αρχηγού της ομάδας της Ανατολής στο All Star Game του 20 19, αφού βγήκε πρώτος σε όλες τις ψηφοφορίες: Κοινού, παικτών και media.

Η πόλη του, το Μιλγουόκι, θυμήθηκε έπειτα από χρόνια την αίσθηση να είναι η πρωτεύουσα του παγκόσμιου μπάσκετ-έστω και για λίγους μήνες.

Το Greek Freak οδηγούσε τους Bucks σε μια φρενήρη σεζόν, που την ολοκλήρωσαν με το καλύτερο ρεκόρ (έχοντας 60 νίκες και 22 ήττες), ενώ έφτασαν μια ανάσα από το να διεκδικήσουν τον τίτλο.

Η ομιλία που συγκλόνισε
«Θέλω να ευχαριστήσω το Θεό που με ευλόγησε με αυτό το ταλέντο. Ό,τι κάνω το κάνω μέσα από αυτόν. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου, τους συμπαίκτες μου. Δεν κερδίζει μόνος του κάποιος 60 αγώνες. Όλοι οι συμπαίκτες μου ήταν έτοιμοι να έρθουν στον πόλεμο μαζί μου», είπε μεταξύ άλλων.

Η λατρεία των Αμερικανών στο παιδί που μεγάλωσε βοηθώντας την οικογένεια του να επιβιώσει πουλώντας γυαλιά και CD δεν μπορεί να μετρηθεί, αλλά υπάρχουν κάποια ευρήματα που τη φανερώνουν.

Για παράδειγμα, τα ονόματα που δίνουν στα παιδιά τους. Το 2015 υπήρχαν πέντε Αμερικανοί πολίτες με το όνομα Giannis, ενώ τρία χρόνια έπειτα το Giannis συναντάται σε 61 (αύξηση 662%), σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας USA Today.

Σε μια χώρα που ιδρύθηκε από τον κόπο και τον ιδρώτα των μεταναστών, ο Γιάννης δεν θα μπορούσε να νιώθει ξένος. Οι ιστορίες που διηγούνται με υπερηφάνεια οι κάτοικοι των ΗΠΑ αντανακλώνται στο πρόσωπο του παιδιού που γεννήθηκε στα Σεπόλια από Νιγηριανούς γονείς.

Όταν διηγήθηκε ο ίδιος την ιστορία του στην εμβληματική εκπομπή της αμερικανικής τηλεόρασης, τη 60 Minutes, τα νούμερα τηλεθέασης ξεπέρασαν και εκείνα του Προέδρου των ΗΠΑ Barack Obama στην αντίστοιχη εμφάνιση του.

Η επιρροή που έχει ο Γιάννης ξεπερνά τα στενά όρια των φανατικών μπασκετικών τηλεθεατών, απλώνεται και πέρα από την αμερικανική επικράτεια. Το χαμόγελο του, η ταπεινότητα του, το ντροπαλό του βλέμμα εκτός παρκέ τον κάνουν αμέσως αγαπητό. Είναι ένας από εμάς, που έγινε ένα παράδειγμα για εμάς.

Ο MVP της καρδιάς μας...

«Ο κόσμος "τρελαίνεται" όποτε επιστρέφω στην Ελλάδα. Είναι απίστετο. Πιστεύουν πως είμαι κάτι σπουδαίο. Εγώ δεν ξέρω αν είμαι κάτι σπουδαίο. Πρέπει να γίνομαι συνέχεια καλύτερος. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Φοβάμαι την αποτυχία, γι' αυτό πρέπει να γίνω καλύτερος», έχει δηλώσει ο ίδιος.

Ο Γιάννης, όπως και ο μεγάλος του αδερφός, Θανάσης, οι οποίοι το 2013 απέκτησαν την ελληνική υπηκοότητα, πριν από τρία χρόνια παρουσιάστηκαν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων Αυλώνα, όπου ορκίστηκαν να φυλάττουν πίστη εις την πατρίδα και να τιμούν την ελληνική σημαία.

Αξίζει να σημειωθεί πως, ο Γιάννης, ο οποίος μεγάλωσε ακούγοντας Μίκη Θεοδωράκη, έχει αρνηθεί να υπογράψει αυτόγραφο πάνω σε ελληνική σημαία, από σεβασμό στο σύμβολο της πατρίδας μας.

Ο πατέρας του, Charles, ήταν ο ήρωας του, εκεί­νος που πέρασε στα αγόρια του το μικρόβιο του αθλητισμού, αφού ήταν επαγγελματίας ποδοσφαι­ριστής, με την καριέρα του να τελειώνει άδοξα έπειτα από έναν σοβαρό τραυματισμό.

Πάντα χαμογελαστοί, οι γονείς, προσπάθησαν να εμφυσήσουν στα παιδιά τους τις αρετές του αθλητισμού, την άμιλλα, την αφοσίωση στον στόχο και τη σκληρή δουλειά.

Και να ήθελαν, δεν μπορούσαν να τους δώσουν άλλα εφόδια.

Όταν ο πατέρας του μιλούσε για εκείνον:

Αυτά ήταν λίγα πράγματα για ένα παιδί που δεν ήθελε απλώς να ξεφύγει ο ίδιος και η οικογένειά του από τη φτώχεια. Αυτή ήταν η ιστορία ενός παιδιού που ήθελε να ακολουθήσει το όνειρό του. Να γίνει ο καλύτερος!

Και τα κατάφερε!

Αυτός είναι ο Γιάννης της καρδιάς μας!

Πηγή: People & Έθνος

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved