Στέφανος Τσιτσιπάς: Πίστευα ότι με το σχόλιό μου για το Harrods θα προσελκύσω τουρισμό στη χώρα μου
G-Sports

Στέφανος Τσιτσιπάς: Πίστευα ότι με το σχόλιό μου για το Harrods θα προσελκύσω τουρισμό στη χώρα μου

O Στέφανος Τσιτσιπάς, ο παγκόσμιος τενίστας με τις απίθανες επιδόσεις και τη μαγνητική προσωπικότητα, μίλησε για την δύσκολη περίοδο που πέρασε.

«Πέρασα κατάθλιψη στην αρχή της πανδημίας. Αυτό που με βοήθησε πάρα πολύ να καταλάβω τι μου συμβαίνει ήταν ένα podcast της Mad Happy. Πρόκειται για μια εταιρεία sportswear που παρέχει υποστήριξη σε άτομα με ψυχικές ασθένειες. Συνάντησα και τους ανθρώπους της το Λος Άντζελες, έχω μια υπέροχη φιλοσοφία. Δεν πληρώνομαι για να αναφέρω τον brand, δεν έχω καμία συνεργασία μαζί τους, αλλά το μήνυμα τους και ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τον άνθρωπο με βοήθησαν να νιώσω πολύ καλύτερα. Το ότι κάποτε έσπασα οργισμένος τη ρακέτα σε ματς ήταν κάτι που σόκαρε κι εμένα. Ήταν λάθος. Μεγαλώνοντας είναι λίγες οι στιγμές όπου κυριαρχεί ο θυμός μου. Ο θυμός και η απογοήτευση είναι μια ακριβή πολυτέλεια σε αυτόν τον χώρο. Γενικότερα πιστεύω ότι ικανότητα να ενέχει τα συναισθήματά σου, όταν δεν έχει τον έλεγχο στα πράγματα, είναι αρκετά υποτιμημένη. Και είναι κάτι πάνω στο οποίο προσπαθώ να βελτιωθώ, αν και θεωρώ τον εαυτό μου αρκετά ήσυχο εκτός γηπέδων».

«Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσφέρουν ένα βήμα στην φωνή σου. Θα υπάρξουν στιγμές που κάποιοι θα αντιδράσουν αρνητικά στα λεγόμενά σου ταινία αλλά δεν πειράζει, επειδή ξέρω ότι δεν είμαι σε θέση να ευχαριστώ τους πάντες 100% και καθένας έχει τον δικό του τρόπο να εκφράζει αυτό που έχει μέσα του.

Δεν υπάρχει το ιδανικό για το πως νιώθει. Ίσως γι’ αυτό δεν υπάρχει ιδανικός Έλληνας. Αν και κάποιος που εκπροσωπεί την χώρα μας δεν θα βρε πει να φοβάται. Ισως γι' αυτό δεν υπάρχει ιδανικός Ελληνας. Αν και κάποιος που εκπροσωπεί τη χώρα μας δεν θα πρέπει να φοβάται ποτέ να μιλήσει και να συζητήσει βελτιώσεις. Οσον αφορά το σχόλιο μου για το Harrods(σ.σ. «Κάποιος πρέπει να χτίσει ένα κατάστημα Harrods στην Ελλάδα. Ηρθε η ώρα»), πίστευα ότι αυτός ήταν ένας εξαιρετικός τρόπος να προσελκύσω τουρισμό και περισσότερους ανθρώπους στη χώρα μου. Σίγουρα δεν είμαι πολιτικός και ούτε σκοπεύω να γίνω. Αλλά μου αρέσει να συζητάω ανοιχτά τέτοια θέματα. Μια άλλη. ανάρτηση μου που σχολιάστηκε ήταν όταν αναρωτήθηκα πώς και δεν έχει φτιαχτεί ακόμα ένας ποδηλατοδρόμος στα νότια προάστια.

Το έγραψα κάποια στιγμή που θυμήθηκα τα παιδικά μου χρόνια, όταν έπαιρνα τον δρόμο με το ποδήλατο από τη Βουλιαγμένη για τη Γλυφάδα και ένιωθα διαρκώς την απειλή των αυτοκινήτων. Κάποιοι πιστεύουν πως οι αθλητές πρέπει να ασχολούνται αποκλειστικά με το στοιχείο τους. Διαφωνώ. Ως αθλητές μας αρέσει να εκπροσωπούμε ιόν κόσμο, τις κοινότητες και τις εθνικές μειονότητες στις οποίες ανήκουμε. Προσπαθούμε να αγγίξουμε το μεγαλείο σε κάθε του μορφή, με κάθε τρόπο. Η ικανότητα να αγαπάς τον πλησίον σου, να μπορείς να του εύχεσαι το καλό, να συνεισφέρεις στο σύνολο, να ονειρεύεσαι μέσα κι έξω απ' το γήπεδο, όλα αυτά πρέπει να αποτελούν τη ζωή ενός αθλητή στο δικό μου επίπεδο. Για μένα, ο υπερήφανος Ελληνας είναι αυτός που ξυπνάει το πρωί και προσπαθεί να κάνει κάτι καλύτερο για τον ίδιο, για τον γείτονα του, για τη χώρα του. Αυτό που σκοπεύει να κάνει, να έχει μέσα του το θετικό στοιχείο. Ούτως ή άλλως, το θετικό πρόσημο βρίσκεται στη σημαία μας και δεν είναι άλλο από τον σταυρό. Πιστεύω ότι τα πλεονεκτήματα μας ως λαός είναι η αίσθηση της κοινότητας αλλά και η αξία της φιλοξενίας. Στα μειονεκτήματα βάζω τη ροπή στο κουτσομπολιό. Πρέπει να περιβάλλεσαι από ανθρώπους που μιλάνε για οράματα και ιδέες. Οχι για άλλους ανθρώπους. Η αποσπά μου είναι ότι, αν δεν έχεις πάθος γι' αυτό που κάνεις, τότε χάνεις τον χρόνο σου. Αν δεν μπορείς να αντιληφθείς τον σκοπό σου, ανακάλυψε το πάθος σου. Κι αυτό θα σε οδηγήσει στον σκοπό σου. Από την άλλη, μ' αρέσει όταν είμαι ανέμελος, νιώθω σαν να αποσυνδέομαι. Αλλά και να έχω τον έλεγχο ταυτόχρονα. Μια αποστασιοποιημένη στάση μπορεί να αποδειχτεί υπερδύναμη. Δεν θα ήθελα να με θυμούνται για όσα θα μπορούσα να είχα κάνει, αλλά για όσα έκανα Ως κάποιον που μπορούσε να είναι χρήσιμος σε άλλους ανθρώπους», είπε στο Gala.

Διαβάστε επίσης:

Τσιτσιπάς: Η αποστομωτική απάντηση on camera μετά την ανάρτηση για Harrods

Το πρωινό: Στέφανος Τσιτσιπάς: O εμβολιασμός, τα Harrods και η κατάθλιψη!

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Έφτασα κοντά στην κατάθλιψη»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved