Ξανά στο εδώλιο οι Κεντέρης-Θάνου
G-Sports

Ξανά στο εδώλιο οι Κεντέρης-Θάνου

Μετά από έξι αναβολές, φτάνει και πάλι η ώρα να ξεκινήσει ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών η δίκη για το τροχαίο με πρωταγωνιστές τους πρώην ολυμπιονίκες Κώστα Κεντέρη και Κατερίνα Θάνου, το οποίο είχε συμβεί δύο ημέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, τον Αύγουστο του 2004.

Κατηγορούμενοι για την υπόθεση, η οποία είχε στιγματίσει την διοργάνωση, είναι οι δύο αθλητές καθώς και ο προπονητής τους Χρήστος Τζέκος. Η Εισαγγελία Αθηνών έχει φροντίσει να αναφέρεται η υπόθεση πρώτη στο πινάκιο, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος νέας αναβολής λόγω ωραρίου, όπως συνέβη την τελευταία φορά, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Κεντέρης και Θάνου κατηγορούνται για ψευδορκία, ψευδή αναφορά στις αρχές και ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, ενώ ο Τζέκος βαρύνεται και με το αδίκημα της προμήθειας, εισαγωγής και κατοχής απαγορευμένων ουσιών με σκοπό τη βελτίωση της αγωνιστικής διάθεσης των αθλητών (ντόπινγκ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι είναι πλημμελήματα, τα οποία παραγράφονται μετά την πάροδο οκτώ χρόνων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μέχρι του χρόνου τον Αύγουστο πρέπει να έχει γίνει η δίκη και τυχόν Εφετείο. Ωστόσο, φτάνουμε τα εξίμισι χρόνια και οι κατηγορούμενοι δεν έχουν ακόμη κριθεί ούτε σε πρώτο βαθμό για τις πράξεις που τους αποδίδονται.

Μαζί με τους Κεντέρη, Θάνου και Τζέκο, δικάζονται και επτά γιατροί από το νοσοκομείο ΚΑΤ, οι οποίοι φέρονται ότι εξέτασαν και βεβαίωσαν ψευδώς πως οι δύο αθλητές είχαν πράγματι πέσει θύματα τροχαίου, ενώ ως κατηγορούμενοι εμφανίζονται και «αυτόπτες μάρτυρες» της σκηνής του περίφημου ατυχήματος της 12ης Αυγούστου 2004.

Πηγή: star

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved