Πελέ: Πού και πότε θα γίνει η κηδεία του - Τριήμερο πένθος στη Βραζιλία
G-Sports

Πελέ: Πού και πότε θα γίνει η κηδεία του - Τριήμερο πένθος στη Βραζιλία

Ο Πελέ, το «Μαύρο Διαμάντι», ο οποίος ήταν για πολλούς ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής που γέννησε ο πλανήτης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών.

Μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο, ο θρυλικός Πελέ έφυγε από την ζωή στα 82 του χρόνια. Ο Βραζιλιάνος θρύλος του ποδοσφαίρου βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση το τελευταίο διάστημα σε νοσοκομείο του Σάο Πάολο και το βράδυ της Πέμπτης η κόρη του, Κέλι Νασιμέντο, έκανε γνωστό με ανάρτησή της στα social media τον θάνατο του πατέρα της.

Ο Πελέ έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Μόλις στα 17 του οδήγησε την Βραζιλία στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το 1962 ήταν μέλος της «σελεσάο» που πήρε το δεύτερο σερί ενώ το 1970 έκανε και πάλι την διαφορά στο Μουντιάλ του 1970 με μυθικές εμφανίσεις.

Στην τροπαιοθήκη του εκτός από τα τρία Παγκόσμια Κύπελλα είχε έξι πρωταθλήματα Βραζιλίας, δύο Copa Libertadores, ισάριθμα διηπειρωτικά και ένα πρωτάθλημα Αμερικής.

Η Σάντος, η ομάδα στην οποία έλαμψε ως ποδοσφαιριστής ο θρυλικός Πελέ, ενημέρωσε επίσημα λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (29/12), πως ο «αποχαιρετισμός» στον σπουδαίο Βραζιλιάνο, μέσω λαϊκού προσκυνήματος, θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Δευτέρα (2/1), στο γήπεδό της Vila Belmiro.

Η σορός του «βασιλιά» του ποδοσφαίρου θα μεταφερθεί απ’ το νοσοκομείο «Άλμπερτ Αϊνστάιν» στο στάδιο, τα ξημερώματα της Δευτέρας (2/1).

Σύμφωνα με τον σύλλογο, το φέρετρο του Πελέ θα τοποθετηθεί στο κέντρο του γηπέδου και ο χώρος θα ανοίξει για το κοινό στις 10 το πρωί της Δευτέρας (2/1). Το λαϊκό προσκύνημα θα διαρκέσει μέχρι τις 10 το βράδυ της Τρίτης (3/1). Μετά την τελετή, θα πραγματοποιηθεί παρέλαση στους δρόμους του Σάντος, που θα περάσει απ’ το κανάλι 6, όπου μένει η Ντόνα Σελέστε, η μητέρα του Πελέ.

Η σορός του μεγαλύτερου ποδοσφαιριστή που ανέδειξε το ποδόσφαιρο της Βραζιλίας, θα ταφεί στο «Μνημείο της Οικουμενικής Νεκρόπολης», δίπλα στην ακτή του Σάο Πάολο, σε εκδήλωση στην οποία θα δώσουν το «παρών» μόνο τα μέλη της οικογένειας του Πελέ.

Η πρόσβαση του κοινού για το λαϊκό προσκύνημα στο στάδιο θα γίνεται στις θύρες 2 και 3 και η έξοδος θα γίνεται από τις θύρες 7 και 8. Οι αρχές θα εισέλθουν για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Πελέ από τη θύρα 10.

Ο χαμός του θρυλικού Πελέ, βύθισε στο πένθος όλη τη Βραζιλία, αλλά και τον παγκόσμιο αθλητισμό. Η κυβέρνηση της Βραζιλίας σε επίσημη ανακοίνωσή της, κήρυξε το βράδυ της Πέμπτης (29/12) τριήμερο εθνικό πένθος για την απώλεια του μεγαλύτερου ποδοσφαιριστή που ανέδειξε η χώρα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved