Πελέ: Η απόλυτη σιωπή στην τελευταία διαδρομή και οι συγκινητικές εκδηλώσεις λατρείας
G-Sports

Πελέ: Η απόλυτη σιωπή στην τελευταία διαδρομή και οι συγκινητικές εκδηλώσεις λατρείας

Χιλιάδες Βραζιλιάνοι αποχαιρέτησαν τον βασιλιά του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, Πελέ, στους δρόμους της πόλης Σάντος στην περιφέρεια του Σάο Πάολο.

Συγκινητικές εκδηλώσεις λατρείας και σεβασμού εκτυλίχθηκαν κατά την τελευταία διαδρομή του στη γενέτειρά του.
Ο Βραζιλιάνος θρύλος απομακρύνεται για τελευταία φορά από το γήπεδο που μας χάρισε μερικές από τις ομορφότερες στιγμές στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Η Σάντος αποχαιρετά τον Θεό της.

Έξω από το Βίλα Μπελμίρο οι Βραζιλιάνοι περιμένουν υπομονετικά. Λίγο αργότερα η πομπή ξεκινά. Η τελευταία βόλτα του Πελέ στην αγαπημένη του πόλη.

Το φέρετρο του «Μαύρου Διαμαντιού» είναι σκεπασμένο με τη σημαία της Βραζιλίας.

Το όχημα που το μεταφέρει προηγείται και ακολουθούν χιλιάδες άνθρωποι από όλη τη χώρα.

«Είναι πολύ συγκινητικό και κάτι που του άξιζε, για όλα όσα έκανε για την ιστορία της Σάντος, πέτυχε χίλια γκολ. Άρα, του αξίζουν όλα όσα συμβαίνουν σήμερα στη Σάντος. Είναι από τη Σάντος για όλον τον κόσμο. Και είμαστε εδώ για αγάπη»

Χιλιάδες κόσμου
Η περιφορά σταματά μόνο μπροστά από το σπίτι της 100 ετών μητέρας του Πελέ. Ο δρόμος εκεί είναι ασφυκτικά γεμάτος. Όλοι χειροκροτούν τους συγγενείς του που έχουν βγει στο μπαλκόνι.

Σε ευχαριστούμε «Βασιλιά» γράφουν οι Βραζιλιάνοι μην μπορώντας να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.

«Δεν αποχαιρετάμε απλώς τον βασιλιά μας. Αποχαιρετάμε μια ιδιοφυία, έναν θρύλο του βραζιλιάνικου λαού».

Ασταμάτητα για πάνω από 29 ώρες οι Βραζιλιάνοι αποχαιρετούν τον «βασιλιά» του ποδοσφαίρου. Τον μύθο της χώρας. Μια φορτισμένη τελευταία διαδρομή του ανθρώπου που άφησε ισχυρό αποτύπωμα στη γη, του «βασιλιά» που άλλαξε και διαμόρφωσε το ποδόσφαιρο. Του κορυφαίου των κορυφαίων. Του τοτέμ της Βραζιλίας.

Ο Πελέ λατρεύτηκε στο γήπεδο της πόλης, στη συνέχεια στους δρόμους της, για να καταλήξει στο Memorial Ecumênica, ένα 14οροφο κτίριο. Αυτή ήθελε και αυτή θα είναι η τελευταία κατοικία του Πελέ.

Από εκεί θα μπορεί να ατενίζει για πάντα το Βίλα Μπελμίρο. Το γήπεδο της αγαπημένης του Σάντος.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved