Ελένη Κακαμπούκη: «Να πετύχουμε και εμείς κάτι τόσο σπουδαίο, όσο η Εθνική Ανδρών το 2004»
G-Sports

Ελένη Κακαμπούκη: «Να πετύχουμε και εμείς κάτι τόσο σπουδαίο, όσο η Εθνική Ανδρών το 2004»

Η αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Γυναικών στο OPAP News

Αν της ζητήσεις να σου περιγράψει τον εαυτό της με τρεις λέξεις, θα σου πει πως είναι «αστεία, υπεύθυνη και πεισματάρα». Πώς να μην είναι άλλωστε πεισματάρα μια κοπέλα που αποφασίζει, κόντρα σε όλα τα στερεότυπα, να κυνηγήσει τα όνειρά της; Η Ελένη Κακαμπούκη, η μεσοαμυντικός και αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Γυναικών, μιλά στο OPAP News και αποδεικνύει πως η αγάπη για το ποδόσφαιρο δεν έχει - και δεν θα έπρεπε να έχει - φύλο.

Από τη μπάλα στα διαλείμματα, στα 7 πρωταθλήματα του ΠΑΟΚ και τη Λάτσιο

Αν την παρατηρούσε κανείς μικρή, στο Αγρίνιο όπου μεγάλωσε, σίγουρα δεν θα δυσκολευόταν να εντοπίσει την έμφυτη τάση της να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. «Κατάλαβα πολύ γρήγορα την αγάπη μου για το ποδόσφαιρο. Από το δημοτικό θυμάμαι ότι έπαιζα μπάλα με τα αγόρια σε κάθε διάλειμμα», παραδέχεται. Κάπως έτσι βρέθηκε να κάνει τα πρώτα της βήματα στην τοπική ομάδα του Αχελώου Νεοχωρίου, στη συνέχεια στην Αίγινα και από εκεί στην Αθήνα για τον Οδυσσέα Γλυφάδας. Αδιαμφισβήτητα, όμως, ο πρώτος μεγάλος σταθμός στην καριέρα της ήταν ο ΠΑΟΚ, με τη φανέλα του οποίου κατέκτησε 7 πρωταθλήματα και 3 Κύπελλα.

Το 2021 ήρθε στον δρόμο της και η πρώτη ομάδα του εξωτερικού, αφού πήρε μεταγραφή στη Λουγκάνο και από εκεί στη Serie B για λογαριασμό της Λάτσιο, όπου αγωνίζεται μέχρι και σήμερα.

kakampouki1.JPG

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ το ματς με τη Γαλλία, που είχε 26.000 θεατές στις κερκίδες»

Παράλληλα με την καριέρα της στο εξωτερικό, η Ελένη είναι βασικό μέλος της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Γυναικών από το 2005, ενώ φοράει, εδώ και αρκετά χρόνια, το περιβραχιόνιο της αρχηγού. «Η πιο συγκινητική στιγμή που έχω ζήσει με την Εθνική Ομάδα ήταν όταν παίξαμε μέσα στη Γαλλία με 26.000 θεατές στις κερκίδες. Ήταν κάτι μοναδικό. Είναι μια πολύ έντονη ανάμνηση που έχω και ήταν επίσης και κάτι που «ζήλεψα» από το εξωτερικό. Θα ήθελα κάποια στιγμή να ζήσω κάτι παρόμοιο και στη χώρα μου, σε κάποιον εντός έδρας αγώνα», μας εκμυστηρεύεται. «Με την Εθνική έχουμε μεγάλα όνειρα. Μεγαλύτερός μας στόχος είναι να πετύχουμε κάτι πραγματικά σπουδαίο, όπως η Εθνική Ανδρών το 2004», προσθέτει.

Ο ρόλος της στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΠΠ

Προκειμένου η επιθυμία της να γίνει πραγματικότητα και τα γήπεδα να αρχίζουν να γεμίζουν και στους ποδοσφαιρικούς αγώνες των γυναικών στην Ελλάδα, η ίδια έχει αναλάβει δράση και μάλιστα σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Από τον Μάιο του 2022, έχει τον τίτλο της Υπεύθυνης για την Ανάπτυξη του Ποδοσφαίρου στον Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών και Ποδοσφαιριστριών της χώρας μας (ΠΣΑΠΠ) και είναι μαζί με τη Χαρά Δημητρίου, οι πρώτες γυναίκες που μετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Στο πλευρό της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Γυναικών, στην προσπάθεια διάδοσης του γυναικείου ποδοσφαίρου, στέκεται και ο ΟΠΑΠ, ως Χρυσός Χορηγός όλων των Εθνικών Ομάδων. «Ο ΟΠΑΠ είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του Ελληνικού αθλητισμού διαχρονικά. Η συμβολή του στις προσπάθειές μας είναι καθοριστική και τον ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό», τονίζει η Ελένη.

kakampouki2.JPG

Ποια είναι η Ελένη Κακαμπούκη εκτός γηπέδου;

«Ένα από τα ψευδώνυμα που μου έχουν δώσει οι φίλοι μου και όσοι με γνωρίζουν είναι το Κακά», μας αποκαλύπτει. Πρόκειται για έναν συνδυασμό του πρώτο μισού του επιθέτου της και του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή που υπήρξε πρότυπο για εκείνη. Αυτό, όμως, είναι κάτι που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς εύκολα.

Αυτό που αντίθετα δεν φαντάζεται κανείς εύκολα για εκείνη, βλέποντας τη μαχητικότητά της και τη φυσική της κατάσταση μέσα στο γήπεδο, είναι πως το αγαπημένο της φαγητό είναι οι μπριζόλες στα κάρβουνα, όπως μας αποκάλυψε. Όπως και το ότι το αγαπημένο της τραγούδι αυτήν την περίοδο είναι το «δεν περνούν οι ώρες, του Γιώργου Μαρίνη». Σίγουρα, πάντως, οι ώρες περνούν γρήγορα όταν τη βλέπει κανείς να αγωνίζεται…

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved