Ξεκίνησε η δίκη Κεντέρη-Θάνου-Τζέκου
G-Sports

Ξεκίνησε η δίκη Κεντέρη-Θάνου-Τζέκου

Χωρίς τους αθλητές Κεντέρη και Θάνου ξεκίνησε στο τριμελές πλημμελειοδικείο της Αθήνας η δίκη για το τροχαίο του 2004. Πρώτος μάρτυρας ήταν ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής.



Ο Σεβαστής κατέθεσε για το τροχαίο ότι πληροφορήθηκε το γεγονός μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της 12ης Αυγούστου και αμέσως πήγε στο ΚΑΤ όπου είχαν μεταφερθεί οι δυο αθλητές. Για την πρώτη εικόνα κατέθεσε ότι είδε τον Κεντέρη σε φορείο με κολάρο, σκισμένο παντελόνι και χώματα, σε κατάσταση σοκ. Η εικόνα είπε δεν του έδωσε την εντύπωση πως επρόκειτο για κάτι σκηνοθετημένο.




Περιέγραψε τις διαδικασίες αναζήτησης των αθλητών από τη ΔΟΕ το μεσημέρι της ίδιας μέρας. Είπε ότι ο ίδιος ειδοποίησε τον Νικολάου όταν οι αθλητές μπήκαν στο ολυμπιακό χωριό. Στη συνέχεια πληροφορήθηκε ότι αναζητήθηκαν για έλεγχο αντιντόπινγκ αλλά δεν βρέθηκαν. Κατέθεσε ότι δεν ήταν υποχρεωμένοι να παραμείνουν στο ολυμπιακό χωριό. Μάλιστα είπε ότι αν ήθελαν να κρύψουν κάτι δεν θα πήγαιναν στο στόμα του λύκου.



Για όσα ακολούθησαν μετά ο Σεβαστής είπε πως κλήθηκε από τον Νικολάου να μεταφέρει αίτημα προς τους αθλητές να αποχωρήσουν από τους αγώνες. Εκτιμά ότι αυτό το αίτημα υποβλήθηκε από την πλευρά της ΔΟΕ επειδή δεν μπορούσε να τιμωρήσει πειθαρχικά τους αθλητές και να τους αποβάλλει από τους αγώνες επειδή δεν είχαν υποπέσει σε παράπτωμα. Στην αρχή οι αθλητές αρνήθηκαν να αποχωρήσουν και δήλωσε έκπληξη για την μετέπειτα απόφασή τους.



Επισήμανε ότι ο έλεγχος αντιντόπινγκ θα μπορούσε να γίνει μέσα στο νοσοκομείο αλλά η ΔΟΕ δεν πήγε.




Κατέθεσε επίσης πως είχε ακούσει πως η ομάδα των αμερικανών και άλλων χωρών απειλούσαν να μη συμμετάσχουν στους αγώνες αν έτρεχαν Κεντέρης και Θάνου.Υπήρξαν ερωτήσεις για συμφέροντα (Nike) που ενδεχομένως πίεζαν τη ΔΟΕ να αποκλείσει τους συγκεκριμένους αθλητές. Ο Σεβαστής κατέθεσε ότι ο Κεντέρης είχε χορηγό την Puma και οι δυο αμερικάνοι που κέρδισαν την κούρσα στην οποία θα έτρεχε την Nike. Εκτίμησε ότι αν έτρεχε ο Κεντέρης αυτοί οι δυο δεν θα κέρδιζαν την κούρσα. Ο συνήγορος του Κεντέρη άφησε υπονοούμενα ότι η αμερικανική Nike πίεσε τη ΔΟΕ (Τον Ρογκ) για τον αποκλεισμό των δυο αθλητών.




Δήλωσε προβληματισμένος που η ΔΟΕ δεν τήρησε τους κανονισμούς ώστε να ειδοποιήσει για δυο προηγούμενες αναζητήσεις των αθλητών σε Ισραήλ και Σικάγο.Άφησε να εννοηθεί ότι ο προβληματισμός του αφορά σε σκοπιμότητες από την πλευρά της ΔΟΕ. Η ΔΟΕ είπε ότι τυπικά δεν μπορούσε να τιμωρήσει τους αθλητές και είχε βρεθεί σε αδιέξοδο. Για αυτό τους πίεζε να αποσυρθούν. Η ΔΟΕ φοβόταν πιο πολύ την περίπτωση που ο έλεγχος αντιντόπινγκ δεν έβγαινε θετικός. Ήθελε να βγάλει το πρόβλημα από πάνω της ενδεχομένως επειδή δεχόταν πιέσεις από άλλες ομάδες.



Ο μάρτυρας δέχτηκε ερωτήσεις και από τον πρώην προπονητή των δυο αθλητών Χρ. Τσέκο σχετικά με τις πιέσεις που ασκήθηκαν από τη ΔΟΕ να αποχωρήσουν οι Κεντέρης και Θάνου από τους αγώνες.


H ακροαματική διαδικασία της δίκης θα συνεχιστεί την Τρίτη. Πηγή: star

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved