Συγκίνηση στην τελετή απονομής του χρυσού μεταλλίου στον Μίλτο Τεντόγλου
G-Sports

Συγκίνηση στην τελετή απονομής του χρυσού μεταλλίου στον Μίλτο Τεντόγλου

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Μίλτος Τεντόγλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου στη Βουδαπέστη.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η τελετή απονομής μεταλλίων για τον τελικό του άλματος εις μήκος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, με τον Μίλτο Τεντόγλου να παραλαμβάνει το χρυσό μετάλλιο εν μέσω αποθέωσης από τον κόσμο!

Την απονομή στους τρεις μεταλλιούχους του σπουδαίου και αγωνιώδους χθεσινού τελικού στη Βουδαπέστη έκανε ο σπουδαίος άλτης του τριπλούν, Γουίλι Μπανκς.

«Πέρυσι είχα υποσχεθεί ότι θα πάω πολύ καλύτερα. Ο αγώνας ήταν πολύ πιο δύσκολος σχεδόν από όσους έχω κάνει, αλλά κατάφερα στο τελευταίο άλμα να πάρω τη νίκη. Πέρυσι δεν ήμουν καλά, ήταν κακός αγώνας για μένα, ήμουν σε κακή μέρα. Σήμερα δεν είχα δικαιολογία. Ήταν δύσκολη μάχη, αλλά προσπάθησα να κάνω το καλύτερο.

Σήμερα δεν ήμουν άνετος. Μετά το τρίτο άλμα άρχισα να νιώθω τα πόδια μου άσχημα, σαν να παθαίνουν κράμπες, δεν ήξερα τι μπορώ να κάνω και γι’ αυτό άργησα να κάνω το μεγάλο άλμα. Έπρεπε να το τεστάρω, να δω αν είμαι καλά και στο τελευταίο άλμα μπήκα να το κάνω, αφού δεν πόνεσα προηγουμένως. Ήταν δύσκολος αγώνας για μένα, ήταν δύσκολη κατάσταση αλλά κατάφερα να το διαχειριστώ.

tentogolou-(3).jpg

Αυτός ήταν ο στόχος. Να μπω να κάνω 8,50 στο πρώτο και μετά να μπω να κάνω κάτι περισσότερο αλλά δεν με άφησαν τα πόδια μου, δεν με άφησε το κλίμα είχε πολύ ζέστη και υγρασία. Δεν έχω ανάσα τώρα θέλω να πιώ πολύ νερό. Θέλω να πω και κάτι για το τελευταίο μου άλμα, ήταν για 8,70 αλλά άφησα τα πόδια μου στην άμμο. Γι’ αυτό νευρίασα με το που τελείωσε ο αγώνας και έκανα έτσι τα χέρια μου, κατάλαβα ότι ήταν πάνω από 8,40 αλλά θύμωσα γιατί ήταν άλμα για 8,70. Ήταν ένα λάθος που θα το θυμάμαι για πάντα! Είμαι ευχαριστημένος που κέρδισα αλλά θα μπορούσα να κάνω και ένα ρεκόρ στο τελευταίο άλμα. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι αφήνω τα πόδια μου στην προσγείωση και δεν ξέρω γιατί.

Ήθελα κάτι καλύτερο να πω την αλήθεια γιατί ήμουν σε εξαιρετική κατάσταση αλλά τι να κάνουμε έτσι είναι οι αγώνες. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει και είμαι ευχαριστημένος για αυτό που έκανα σήμερα και ευχαριστώ όλους τους Έλληνες. Η μισή κερκίδα, όχι η μισή όλη η κερκίδα ήταν Έλληνες και φώναζαν, και πανηγυρίζανε, και χειροκροτούσανε, και τους ευχαριστώ πάρα πολύ, με βοήθησαν με αυτό αλήθεια. Μου έδωσε πολύ δύναμη αυτό, γιατί τα πόδια μου ήταν χάλια, νόμιζα ότι θα τραυματιστώ δηλαδή σε τέτοια κατάσταση. Το πάλεψα και το ρίσκαρα κιόλας αλλά είμαι οκευ.

Πάμε από την αρχή τώρα πρέπει να υπερασπίζομαι τους τίτλους μου και ξέρετε κάτι; Τώρα νομίζω μπορώ να χαλαρώσω λιγάκι σε κάποιους αγώνες. Ο πρώτος αγώνας μου ήταν αυτός να τα κερδίσω έτσι όλα. Τώρα όχι ότι δεν με νοιάζει αλλά οκευ μόνοι οι Ολυμπιακοί είναι τώρα το top, τώρα να κερδίσω ξανά ευρωπαϊκά, δεν τα υποβαθμίζω αλλά καταλάβατε. Έχω κερδίσει 5 εντάξει. Προσπαθώ πάντα για το καλύτερο δυνατό, εμένα τα μεγάλα άλματα με νοιάζουν έτσι και αλλιώς», είπε ο ίδιος μετά τη νίκη.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved