Τεντόγλου: Συγκλονίζει ο παππούς του - «Θα νικήσω τον καρκίνο, μου έδωσε 10 χρόνια ζωής με το χρυσό»
G-Sports

Τεντόγλου: Συγκλονίζει ο παππούς του - «Θα νικήσω τον καρκίνο, μου έδωσε 10 χρόνια ζωής με το χρυσό»

Συγκινεί ο παππούς του Μίλτου Τεντόγλου για την ασθένειά του και τη μάχη που δίνει, από τη Γερμανία στην οποία είναι μετανάστης από τα 22 του χρόνια.

Ο παππούς Μίλτος μίλησε στο «ΦΩΣ» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στα θέματα υγείας που αντιμετωπίζει και δεν του επιτρέπουν να ακολουθεί τον εγγονό του στις αποστολές του.

«Ο Γιώργος ο γιος μου με πήγε ξάπλα με το αμάξι στην Βουδαπέστη. Επί 12 ώρες ταξιδεύαμε, είναι πάνω από 1.000 χιλιόμετρα. Πήρα χάπια για τον πόνο για να μπορέσω να δω τον αγώνα και να τον χαρώ με την καρδιά μου», είπε.

Και υπογράμμισε: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα να πω ότι έχω καρκίνο και παλεύω με αυτό που έχω. Ήρθε και με βρήκε αυτό και θα το νικήσω».

miltos.webp

Και σε άλλο σημείο ο παππούς του Τεντόγλου είπε: «από το πρώτο ταξίδι που είχα κάνει για να τον δω να αγωνίζεται στην Κολομβία του είχα δώσει μια συμβουλή ”να πετάς μακριά, αλλά τα πόδια σου να είναι στη γη”. Αυτό κάνει σίγουρα. Δεν ξέρω αν μέτρησε η συμβουλή μου, αλλά είναι ένα ταπεινό παιδί… Τώρα στη Βουδαπέστη του είπα ”παλικάρι μου με δυσκόλεψες στον προκριματικό” και μου είπε ”συγγνώμη παππού, δεν το ήθελα”. Του είπα ότι με τη νίκη του μου έδωσε άλλα 10 χρόνια ζωής. Και μου είπε ότι θα το πάρει και στους Ολυμπιακούς για να μου δώσει άλλα 10 χρόνια!».

Τι θυμάστε από τον Μίλτο ως παιδί; Πείτε μου περιστατικά. Ήταν υπερκινητικός;

Πολύ. Ήταν 5 χρόνων, κάναμε τον γύρο της Πελοποννήσου με δύο αμάξια, στο ένα ήμουν εγώ με την γιαγιά του, στο άλλο ήταν οι γονείς του και η αδερφή του. Πήγαμε στην αρχαία Ολυμπία. Είχε διαδρόμους, δεν μπήκε ποτέ μέσα σε διάδρομο. Πήδαγε από βράχο σε βράχο!

Άλλο;

Μια μέρα στα Γρεβενά καθίσαμε να φάμε σε μια ταβέρνα αλλά ο Μίλτος ήταν πάνω στα δέντρα! Τον ακολουθούσε και η αδελφή του και μάς λέει ένας από δίπλα «εσείς δεν κάνατε παιδιά. Κατσίκια κάνατε»!

Το DNA από πού το πήρε; Ήταν αλτικός ο πατέρας του Μίλτου;

Εγώ ήμουν πολύ αλτικός. Παρ’ ό,τι ήμουν κοντός, πήδαγα και ακουμπούσε το δεξί μου πόδι το οριζόντιο δοκάρι του τέρματος!

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved