«Ασημένια» η Ευαγγελία Πλατανιώτη - Νέο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!
G-Sports

«Ασημένια» η Ευαγγελία Πλατανιώτη - Νέο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!

Μετά το χρυσό μετάλλιο στο τεχνικό σόλο, κατέκτησε ένα ακόμα μετάλλιο στο ελεύθερο σόλο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Ντόχα η Ευαγγελία Πλατανιώτη

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη συγκέντρωσε 253.2833 βαθμούς και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο ελεύθερο πρόγραμμα, φτάνοντας συνολικά τα τέσσερα παγκόσμια μετάλλια στην καριέρα της.

Η αθλητική σταδιοδρομία της

Συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 στο ζευγάρι, μαζί με την Δέσποινα Σολωμού, και τερμάτισαν στην 8η θέση.

Η δεύτερη συμμετοχή της σε Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, ήταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο του 2016 ως ζευγάρι με την Ευαγγελία Παπάζογλου.[3] Τερμάτισαν στην 10η θέση.

Το 2021, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στη Βουδαπέστη, η Ευαγγελία Πλατανιώτη κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο τεχνικό σόλο, και το χάλκινο μετάλλιο στο ελεύθερο σόλο.

platanioti.jpg

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, οι οποίοι λόγω της πανδημίας COVID-19, διεξήχθησαν το 2021, η Πλατανιώτη κατέγραψε την τρίτη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Παρότι καθυστέρησε να μεταβεί στο Τόκιο λόγω κορονοϊού, η Πλατανιώτη αγωνίστηκε στα προκριματικά του ντουέτου στο ελεύθερο πρόγραμμα, αλλά δεν κατάφερε να συνεχίσει τις προσπάθειες καθώς βρέθηκε εκ νέου θετική σε τεστ για κορονοϊό.

Το 2022, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Βουδαπέστης, κατέκτησε δύο χάλκινα μετάλλια στο τεχνικό σόλο γυναικών και στο ελεύθερο σόλο γυναικών.

Τον Φεβρουάριο του 2024, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Ντόχα, στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο τεχνικό σόλο γυναικών. Κατέκτησε επίσης το αργυρό μετάλλιο στο ελεύθερο σόλο, φτάνοντας έτσι τα 4 μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα

Με πληροφορίες από Βικιπαίδεια

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved