Σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο - Σκοτώθηκε ο άσος της Λίβερπουλ, Ντιόγκο Ζότα
Ο 28χρονος Πορτογάλος ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ Ντιόγκο Zότα σκοτώθηκε σήμερα το πρωί, 3 Ιουλίου σε τροχαίο δυστύχημα στην επαρχία Ζαμόρα.
Το δυστύχημα συνέβη στο 65ο χιλιόμετρο του Α-52, κοντά στην πόλη Palacios de Sanabria. Ο παίκτης της Λίβερπουλ έχασε τη ζωή του όταν το όχημα στο οποίο επέβαινε μαζί με τον αδελφό του André, 26 ετών και επίσης επαγγελματία ποδοσφαιριστή, εξετράπη της πορείας του και πήρε φωτιά όπως αναφέρει η Marca σε δημοσίευμά της.
Το δυστύχημα ήταν σφοδρό και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που ειδοποίησαν τις αρχές, η φωτιά επεκτάθηκε και στη γύρω βλάστηση. Ο Ζότα δεν κατάφερε να απεγκλωβιστεί και υπέκυψε επί τόπου στα τραύματά του. Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί η κατάσταση της υγείας του αδελφού του. Οι τοπικές αρχές και οι υπηρεσίες πρώτης ανάγκης έσπευσαν στο σημείο, ωστόσο ήταν ήδη αργά για τον άτυχο Πορτογάλο. Ο Ζότα αφήνει πίσω του μία γυναίκα, τη Ρούτε Καρντόσο, με την οποία παντρεύτηκε στις 22 του περασμένου Ιουνίου, αλλά και τρία παιδιά.
Οι τελευταίες φωτογραφίες στο προφίλ του στα social media ήταν από το γάμο του με τη Ρούτε Καρντόσο.
Το βίντεο που είχε αναρτήσει στο instagram του από την ημέρα του γάμου του:
Ο Ζότα, ο οποίος είχε σημαντική παρουσία με τη Λίβερπουλ αλλά και την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο ποδοσφαιρικό κοινό, με διακρίσεις στην Premier League και διεθνές επίπεδο.