Νίκος Κακλαμανάκης: Ο «Γιος του Ανέμου» έχει γενέθλια – Η ζωή στην Κρήτη & η σχέση με την κόρη του!
G-Sports

Νίκος Κακλαμανάκης: Ο «Γιος του Ανέμου» έχει γενέθλια – Η ζωή στην Κρήτη & η σχέση με την κόρη του!

Σήμερα, 19 Αυγούστου, γιορτάζει τα γενέθλιά του ο Νίκος Κακλαμανάκης, ο θρυλικός Έλληνας ιστιοπλόος και δις Ολυμπιονίκης που έμεινε στην ιστορία ως «Γιος του Ανέμου».

Η καριέρα του είναι γεμάτη επιτυχίες, συγκινήσεις και μεγάλες στιγμές για την Ελλάδα, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει αφοσιωθεί στην οικογένειά του και σε μια νέα ζωή στην Κρήτη.

Νίκος Κακλαμανάκης: «Με έκαναν Χρυσό Ολυμπιονίκη όσοι με πολέμησαν»

kaklamanakis-(3).jpg

Από τη Βάρκιζα στις κορυφές του κόσμου

Ο Νίκος Κακλαμανάκης γεννήθηκε το 1968 στη Βάρκιζα και ασχολήθηκε από μικρή ηλικία με την ιστιοπλοΐα, στην κατηγορία Mistral. Το 1986 έλαβε μέρος για πρώτη φορά σε διεθνή αγώνα, κατακτώντας την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων.

Η πορεία του κορυφώθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και κέρδισε το προσωνύμιο «Γιος του Ανέμου». Υπήρξε επίσης σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής, αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα του. Το 2000 στο Σίδνεϊ κατέκτησε την 6η θέση, ενώ στους Ολυμπιακούς της Αθήνας το 2004 ανέβηκε ξανά στο βάθρο, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο. Η συγκίνηση κορυφώθηκε όταν ήταν εκείνος που άναψε την Ολυμπιακή Φλόγα στο κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο.

nikoskaklamanakis153527390118543343440535849303144511083.jpg

Ο διάπλους του Αιγαίου και η αγάπη για τη θάλασσα

Το 1997, σε μια συμβολική και παράτολμη κίνηση, ο Κακλαμανάκης έκανε τον διάπλου του Αιγαίου πάνω σε ιστιοσανίδα, από το Σούνιο μέχρι την Κρήτη, σε μόλις δύο ημέρες. Ήταν η στιγμή που απέδειξε για ακόμη μια φορά τη δύναμη και την αποφασιστικότητά του, χαρίζοντας έμπνευση σε μια ολόκληρη γενιά.

Η νέα ζωή στην Κρήτη

Τα τελευταία χρόνια, ο Ολυμπιονίκης έχει εγκατασταθεί μόνιμα στην Κρήτη. Όπως έχει δηλώσει, η σχέση του με το νησί ξεκινά από παλιά, καθώς ο πατέρας του το αγαπούσε ιδιαίτερα, ενώ εκεί κατέκτησε και ένα από τα πρώτα του μεγάλα μετάλλια. Η γυναίκα του κατάγεται επίσης από την Κρήτη, και εκεί γεννήθηκε και το παιδί τους, γεγονός που τον συνδέει ακόμα πιο έντονα με τον τόπο.

nikoskaklamanakis157350255121750195027928007373144511083.jpg

Η πατρότητα και το όνειρο για την κόρη του

Ο Νίκος Κακλαμανάκης είναι σήμερα πάνω απ’ όλα πατέρας. Έχει αποκαλύψει ότι δεν θέλει να φορτώσει την κόρη του με το «βάρος» του ονόματός του:

«Δεν της αρέσει να τη λένε η κόρη του Κακλαμανάκη. Ούτε εμένα μου αρέσει να της λένε ‘να η επόμενη πρωταθλήτρια’. Θέλω να επιλέξει η ίδια τον δρόμο της».

Παράλληλα, δεν κρύβει την περηφάνια του για τη σχέση της με τα θαλάσσια σπορ και την ενόργανη γυμναστική, αν και υπογραμμίζει πως δεν θέλει να την πιέσει στον πρωταθλητισμό, εκτός αν είναι πραγματικά δική της επιθυμία.

Οι ομιλίες που εμπνέουν νέες γενιές

Πέρα από τη θάλασσα, αυτό που γεμίζει σήμερα τον Κακλαμανάκη είναι οι ομιλίες σε σχολεία και αθλητικά σωματεία. Μέσα από βιωματικές ιστορίες μιλάει στους νέους για τη σημασία του ονείρου, της επιμονής, της διαχείρισης της ήττας και της μετατροπής των προβλημάτων σε ευκαιρίες.

nikoskaklamanakis147272751213296572092864113183144511083.jpg

Όπως έχει πει χαρακτηριστικά:

«Η πατρίδα μου είναι τα καταγάλανα νερά, ο ήλιος, ο άνεμος, τα κύματα, οι άνθρωποι που έχουν δικαίωμα στην ευκαιρία και που αγωνίζονται παρά τις δυσκολίες για μια καλύτερη Ελλάδα. Σε αυτή την Ελλάδα οφείλω».

Διαβάστε επίσης:

Κακλαμανάκης: «Το 1992 ήρθε η Ολυμπιάδα που δεν κατάφερα να διαχειριστώ τα συναισθήματά μου»

Νίκος Κακλαμανάκης: Η ζωή στην Κρήτη, η κόρη του και οι όμιλοι

Νίκος Κακλαμανάκης: «Βρέθηκα να περιπλανιέμαι στους δρόμους να ψάχνω τα πράγματά μου στα σκουπίδια»

DPG NETWORK

©2010-2025 Gossip-tv.gr - All rights reserved