Σχεδόν ενήλικες: Η Θεοδώρα Τζήμου περιγράφει την δυσκολία των γυρισμάτων εν όψει κορονοϊού!
Gossip

Σχεδόν ενήλικες: Η Θεοδώρα Τζήμου περιγράφει την δυσκολία των γυρισμάτων εν όψει κορονοϊού!

Σχεδόν ενήλικες: Η Θεοδώρα Τζήμου σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε μεταξύ άλλων για το πως βιώνει την κατάσταση των γυρισμάτων με την πανδημία του κορονοϊου.

Πώς είναι το κλίμα στα γυρίσματα;

«Από τη μια, όλη αυτή η συνθήκη με την COVID είναι πολύ περίεργη, όπως κατα­λαβαίνετε, είμαστε όλοι λίγο μουδιασμέ­νοι. Από την άλλη, νομίζω ότι βρίσκομαι σε μια από τις πιο δημιουργικές συνθή­κες που έχω βρεθεί. Με όλη τη δυσκολία, πραγματικά νιώθω πολύ τυχερή που βρί­σκομαι σε αυτή τη δουλειά. Και δεν το λέω εύκολα αυτό».

Οι νέες συνθήκες υπό τις οποίες γίνονται τα γυρίσματα έχουν επηρεάσει τη δουλειά σας;

«Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που θα το συ­νειδητοποιήσουμε μετά από λίγο καιρό. Είναι κάτι τόσο φρέσκο όλο αυτό που ζούμε, αλλά δεν μπορώ να μιλήσω για αυτό σαν εμπειρία. Γιατί για εμένα δεν είναι εμπειρία, συνεχίζουμε να το ζούμε. Οπότε δεν μπορώ να μιλήσω αντικειμενικά καν όπως θα ήθελα. Όχι μόνο εγώ, αλλά όλοι μας. Είναι μια καινούργια συνθήκη ζωής πέρα από το κομμάτι της δουλειάς μας;».

Παρόμοιες συνθήκες πανδημίας και lockdown έχουμε δει στο σινεμά. Τελικά είναι η ζωή που μιμείται τη τέχνη ή η τέχνη που μιμείται τη ζωή;

«Και η τέχνη και η ζωή "πίνει" το αίμα η μία της άλλης. Πάντα συνέβαινε αυτό. Το "κανάλι" που τα ενώνει δεν πηγαίνει από τη μια πλευρά στην άλλη, αλλά δι­οχετεύεται σε οχτάρι. Είναι σαν συγκοινωνούντα δοχεία».

Ο καλλιτεχνικός χώρος έχει δεχθεί ένα τεράστιο πλήγμα. Τι σας προβληματίζει περισσότερο αυτή την περίοδο;

«Ό,τι προβληματίζει τον καθένα. Σίγουρα η τέχνη είναι ένας χώρος που βάλλεται έτσι και αλλιώς εδώ και χρόνια. Σε κρί­σιμες συνθήκες, ο χώρος, που είναι ήδη βαλλόμενος, είναι αυτός που βάλλεται ακόμα περισσότερο. Ανησυχώ πολύ, αλ­λά από την άλλη η ζωή πρέπει κάπως να συνεχίσει και τα πράγματα να προσαρμό­ζονται και σε αυτά τα δεδομένα».

Μήπως είναι μια αφορμή όλο αυτό που ζούμε για να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα και να εκτιμήσουμε όσα θεωρούσαμε δεδομένα;

«Δεν ξέρω. Ο καθένας, νομίζω, παλεύει με τους δικούς του δαίμονες. Δεν υπάρ­χουν συνταγές που ορίζονται για το σύ­νολο. Όπως συμβαίνει κάθε φορά που βρισκόμαστε σε μια κρίση. Η κρίση σε φέρνει αντιμέτωπο με τους προσωπικούς σου δαίμονες», σύμφωνα με την εφημερίδα το Βήμα της Κυριακής.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved