Πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να βάλεις τη Rhodiola στη ζωή σου
Inside Stories

Πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να βάλεις τη Rhodiola στη ζωή σου

Αλήθεια, εσύ τι ξέρεις για τη Rhodiola; Αυτό το μικρό αλλά «θαυματουργό» βότανο το οποίο χρησιμοποιείται από τα αρχαία χρόνια, χάρη στις ευεργετικές ιδιότητες που έχει για τον ανθρώπινο οργανισμό;

Εμείς, μάθαμε πρόσφατα για όλα τα καλά που η «χρυσή ρίζα» μπορεί να σου προσφέρει και θα τα μοιραστούμε μαζί σου.
Ναι, η Χρυσή Ρίζα της SUPERFOODS αξίζει μια θέση στη ζωή σου. Η Rhodiola έχει πέντε «σούπερ» ιδιότητες, τις οποίες αξίζει να εξετάσουμε αναλυτικά:

1. Βοηθάει στην αντιμετώπιση του στρες
Είναι αλήθεια πως στις μέρες μας οι ρυθμοί ζωής είναι έντονοι και το άγχος χαρακτηριστικό της καθημερινότητας. Η Rhodiola ή Χρυσή Ρίζα προσαρμόζεται στις ανάγκες του οργανισμού και τον βοηθάει να ανταποκριθεί στο στρες που οφείλεται στην κόπωση και τη ψυχολογική πίεση, αλλά και να συμβάλλει στη διαχείριση του άγχους και των συμπτωμάτων του.
Παράλληλα, δεν διαταράσσει τις υπόλοιπες φυσιολογικές λειτουργίες, ενώ βοηθάει το σώμα να ξαναβρεί την ισορροπία του. Αν θέλεις, λοιπόν, να πεις «αντίο» στο άγχος με φυσικό τρόπο, δοκίμασε τη «Χρυσή Ρίζα».

2. Βελτιώνει τη μνήμη και τη συγκέντρωση
Την ίδια ώρα, η Rhodiola αυξάνει την αυτοσυγκέντρωση, συμβάλλοντας στη μνήμη και την πνευματική διαύγεια και προάγοντας την ευεξία και την τόνωση του σώματος.

3. Έχει αντικαταθλιπτικές ιδιότητες
Φαίνεται, όμως, ότι το βότανο αυτό έχει και αντικαταθλιπτικές ιδιότητες καθώς σχετίζεται με τη σεροτονίνη, την ορμόνη της ευτυχίας. Πώς; Η Rhodiola σύμφωνα με τους επιστήμονες εμπλέκεται στη μεταφορά της 5-HTP (πρόδομος ουσία της σεροτονίνης) στον εγκέφαλο και εμποδίζει την αποδόμησή της. Ως αποτέλεσμα, τα επίπεδα της σεροτονίνης αυξάνονται,μεταβολή που μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά και στους πονοκεφάλους!

4. Η Rhodiola συμβάλλει στη λίμπιντο
Αυτά κι αν είναι νέα! Το ρίζωμα της Rhodiola είναι γνωστό και ως διεγερτικό για αιώνες. Ναι, το συγκεκριμένο βότανο έχει ευεργετικά αποτελέσματα στη σεξουαλική δραστηριότητα και συγκεκριμένα στην αύξηση της λίμπιντο.

5. Βοηθά στην αύξηση της σωματικής και πνευματικής απόδοσης
Με τη Rhodiola θα αντιμετωπίσεις το στρες, αλλά παράλληλα θα τονώσεις τον οργανισμό σου, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά.
Πράγματι, η χρήση του βοτάνου ως φυτοθεραπευτικού συμπληρώματος διατροφής μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη σε περιόδους έντονου σωματικού και νοητικού στρες, καθώς και όταν υπάρχει αίσθημα κόπωσης, ενώ είναι χρήσιμο συμπλήρωμα για φοιτητές και αθλητές. Rhodiola και ενέργεια στο «φουλ», λοιπόν!

Εσύ τα ήξερες αυτά;
Δεν τελειώσαμε εδώ! Έπειτα από τις ευεργετικές ιδιότητες της Rhodiola, αξίζει να μάθεις και μερικές ακόμη ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το μοναδικό αυτό βότανο.
- Η ονομασία «Ροδιόλα» προέρχεται από την ελληνική λέξη ρόδο και η οσμή στις ρίζες του συγκεκριμένου βοτάνου μοιάζει με αυτή του τριαντάφυλλου!
- Την πρώτη φορά που περιγράφηκε η Rhodiola, ήταν από τον Διοσκουρίδη στο «Περὶ ὕλης ἰατρικῆς» («De Materia Medica»)!
- Σύμφωνα με τη μυθολογία, η Μήδεια χρησιμοποιούσε τη ρίζα για να βοηθήσει τον Ιάσονα.
- Η Rhodiola συνδέθηκε με τους Βίκιγκς, οι οποίοι όφειλαν την εξαιρετική τους δύναμη στις ιδιότητες του φυτού, καθώς επίσης και με τις επιδόσεις των πρωταθλητών της Σοβιετικής Ένωσης!

Τώρα που έμαθες τα πάντα για τη Rhodiola της SUPERFOODS, δοκίμασε να τη βάλεις στη ζωή σου! Εμείς τη λατρέψαμε!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved