Με πόσο περπάτημα θα ρίξετε τα τριγλυκερίδια
Inside Stories

Με πόσο περπάτημα θα ρίξετε τα τριγλυκερίδια

Αρκεί να αφιερώσετε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας κάθε μέρα κάνοντας έναν περίπατο για να καταφέρετε να ρίξετε –και μάλιστα σε σημαντικό βαθμό– τα τριγλυκερίδια, μειώνοντας έτσι τους κινδύνους που απειλούν την καρδιά σας.

Σύμφωνα με νέα έρευνα, την πρώτη του είδους της, από το Πανεπιστήμιο του Οτάγκο στη Νέα Ζηλανδία, το περπάτημα είναι ο πιο απλός και συνάμα οικονομικός τρόπος να μειώσετε τα επίπεδα των επικίνδυνων λιπιδίων του αίματος.

Το πολύωρο καθισιό είναι γνωστό ότι συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα, διαβήτη και πρόωρο θάνατο από κάθε αιτία. Οι επιστήμονες από τη Νέα Ζηλανδία σε προηγούμενη έρευνά τους είχαν δείξει ότι οι υπάλληλοι γραφείου –που τυπικά περνούν πολλές ώρες της μέρας καθιστοί– μπορούν να μειώσουν το σάκχαρο και την ινσουλίνη τους κάνοντας έναν σύντομο ζωηρό περίπατο διάρκειας μόλις 2 λεπτών ανά μισή ώρα.

Τώρα, η ίδια επιστημονική ομάδα διαπίστωσε ότι μια παρόμοια στρατηγική βοηθά και στη ρύθμιση των τριγλυκεριδίων. Τα ανεβασμένα τριγλυκερίδια συμβάλλουν στη σκλήρυνση των αρτηριών (αθηροσκλήρωση) και σε άλλες καρδιαγγειακές παθήσεις.

Στο πλαίσιο της νέας έρευνας, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Clinical Lipidology, ζητήθηκε από 36 άτομα να ακολουθήσουν τέσσερα διαφορετικά σενάρια για δύο ημέρες:

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved