Καρκίνος οστών: Ποια τα συμπτώματα & με ποιες εξετάσεις εντοπίζεται
Inside Stories

Καρκίνος οστών: Ποια τα συμπτώματα & με ποιες εξετάσεις εντοπίζεται

Τα 206 οστά του σώματός μας εξυπηρετούν διάφορους σκοπούς. Στηρίζουν και προστατεύουν εσωτερικά όργανα, για παράδειγμα το κρανίο προστατεύει τον εγκέφαλο και τα πλευρά προστατεύουν τους πνεύμονες. Οι μύες που προσφύονται στα οστά κινούν τα μέλη του σώματος. Ο μυελός των οστών, ο μαλακός, σπογγώδης ιστός στο εσωτερικό πολλών οστών, παράγει και αποθηκεύει κύτταρα του αίματος.

Σύμφωνα με την κοινωφελή μη κερδοσκοπική οργάνωση «Μείνε Δυνατός», περισσότερα από 100 διαφορετικά είδη καρκίνου μάς είναι γνωστά και όλα έχουν ένα κοινό γνώρισμα: Τα κύτταρα γίνονται «παθολογικά». Αυτά τα παθολογικά κύτταρα αναπτύσσονται και καταστρέφουν ιστούς του σώματος και είναι δυνατό να εξαπλωθούν και σε άλλα μέρη του, δηλαδή να κάνουν μεταστάσεις.
Τα υγιή κύτταρα που συνιστούν τους ανθρώπινους ιστούς αναπτύσσονται, διαιρούνται και αντικαθίστανται με μια φυσική τάξη. Αυτή η διαδικασία κρατά το σώμα σε καλή κατάσταση. Εάν τα κύτταρα χάσουν την ικανότητα να ελέγχουν τη διαίρεσή τους, αυξάνουν ταχέως και χωρίς καμιά τάξη, σχηματίζουν μεγάλη ποσότητα ιστού και η μάζα του επιπλέον ιστού λέγεται όγκος.
Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved