Διατροφή και ακμή: Τα τρόφιμα που την επιδεινώνουν, τα τρόφιμα που βοηθούν στη θεραπεία της
Η ακμή είναι μια δερματολογική νόσος, η οποία απασχολεί πολύ όχι μόνο τους εφήβους, αλλά και ένα μεγάλο ποσοστό των ενηλίκων και δη των γυναικών. Τα αίτια της ακμής είναι η κληρονομική προδιάθεση, ορμονικοί παράγοντες αλλά και ο τρόπος ζωής. Στοιχεία του τρόπου ζωής που επηρεάζουν την ακμή είναι η ποιότητα της διατροφής, το άγχος άλλα και η ανεπαρκής φροντίδα του δέρματος.
Σχετίζεται η ακμή με τη διατροφή;
Όπως μας εξηγεί ο Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος Νίκος Καφετζόπουλος, «την τελευταία πενταετία αρχίζουν να συσσωρεύονται στοιχεία από πολλές μελέτες που τεκμηριώνουν την σχέση της ακμής με τη διατροφή. Η διατροφή επηρεάζει βασικούς μηχανισμούς της ακμής με βασική την έκκριση ινσουλίνης, ανδρογόνων και άλλων αυξητικών παραγόντων».
Διαβάστε περισσσότερα στο Dutchesss daily