Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο έρωτας και ο γάμος με τον Φίλιππο
VIP Life

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο έρωτας και ο γάμος με τον Φίλιππο

Η Βασίλισσα Ελισάβετ γνώρισε τον πρίγκιπα Φίλιππο της Ελλάδας και της Δανίας όταν ήταν 13 χρονών.

Η γνωριμία έγινε όταν εκείνη επισκέφθηκε το κολλέγιο Ντάρτμουθ Νάβαλ και εκείνος προθυμοποιήθηκε να την ξεναγήσει. Οι δυο τους είναι δεύτερα ξαδέλφια, καθώς η μητέρα του, πριγκίπισσα Αλίκη, ήταν δισέγγονη της βασίλισσας Βικτόριας όπως και ο πατέρας της Ελισάβετ.
Μπορεί και οι δυο να είχαν βασιλικό υπόβαθρο αλλά είχαν μεγαλώσει πολύ διαφορετικά. Το διαβατήριο του πρίγκιπα Φιλίππου ανέφερε «χωρίς μόνιμη κατοικία». Στην περίοδο του πολέμου ο Φίλιππος υπηρέτησε στο στόλο της Μεσογείου και του Ειρηνικού και σε ένα από τα γράμματα που αντάλλασαν έγραφε: «Έχοντας γλιτώσει στον πόλεμο και βλέποντας τη νίκη, μου δόθηκε η ευκαιρία να ξεκουραστώ και να προσαρμοστώ. Κατάλαβα ότι έχω δοθεί στην αγάπη σου πλήρως και ανεπιφύλακτα. Κι αυτό κάνει ακόμα και τα μεγαλύτερα προβλήματα του κόσμου να μοιάζουν ασήμαντα» . Σύμφωνα με το hello, το 1946 το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε κρυφά, ενώ ο πατέρας της Ελισάβετ αρχικά δεν ήθελε η κόρη του να παντρευτεί, αλλά τελικά έδωσε την συγκατάθεσή του όταν εκείνη έκλεισε τα 21. «Δηλώνων ότι όλη μου τη ζωή, είτε αυτή έχει μεγάλη είτε μικρή διάρκεια, θα την αφιερώσω στην υπηρεσία σας και στην υπηρεσία της αυτοκρατορικής οικογένειας, στην οποία ανήκουμε όλοι» ήταν το μήνυμα της Ελισάβετ προς τον λαό.
Ο γάμος τους έγινε το αβαείο του Γουεστμίνστερ στις 20 Νοεμβρίου 1947 και μεταδόθηκε ζωντανά από το ραδιόφωνο σε όλο τον κόσμο.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved