Σωτήρης Κοντιζάς: Όλα όσα πρέπει να έχει ένας Master Chef
Media

Σωτήρης Κοντιζάς: Όλα όσα πρέπει να έχει ένας Master Chef

Ο Σωτήρης Κοντιζάς μιλάει για το Master Chef και την μαγειρική. 

Η μαγειρική είναι μόδα ή κάτι που ήρθε για να μείνει;

«Η μαγειρική αρέσει σε μεγάλο μέρος του κόσμου γιατί είναι μες στην καθημερινότητα μας. Κάθε μέρα θα φάμε! Έτσι "τσίμπησε" ο κόσμος και άρχισε να αναζητά απαντήσεις στο τι γίνεται σε μια κουζίνα, όπώς παρασκευάζεται ένα φαγητό, γιατί κάποιες μερίδες είναι μικρές. Από εκεί ξεκίνησε, όμως ακόμα δεν έχει φτάσει στο επίπεδο' που θα έπρεπε, να έχει δηλαδή ένα πιο "ντοκιμαντερίστικο" ύφος. Οι διαγωνισμοί που έχουμε σήμερα στην τηλεόραση δεν είναι άσχημοι, είμαστε όμως, ακόμα στην επιφάνεια, δεν έχουμε μπει στο "ζουμί" της μαγειρικής. Ίσως οι άνθρωποι των καναλιών να φοβούνται πως ένα πρόγραμμα πιο εξειδικευμένο θα έκανε τη νοικοκυρά να αλλάξει κανάλι».

Θα σας ενδιέφερε να κάνετε τη δική σας εκπομπή;

«Δεν το έχω σκεφτεί. Είναι μεγάλη πρόκληση και κάτι τέτοιο θα ήταν ένα μεγάλο βήμα! Σίγουρα θα ήθελα το ύφος της εκπομπής να είναι πιο επιστημονικό».

Τι πρέπει να έχει ένας μάγειρας για να είναι Master Chef;

«Πρέπει να έχει πειθαρχία, συνέπεια, οργάνωση, ταχύτητα, να δουλέψει σκληρά, να είναι καθαρός. Το ταλέντο και η έμπνευση θα έρθουν μετά, με την εμπειρία και τον πειραματισμό».

Ο νικητής του «Master Chef» δικαίωσε αυτά που αρχικά είχατε στον νου σας;

«Μας δικαίωσε! Τα παιδιά πέρασαν πολλές δοκιμασίες και αυτοί που έφτασαν στο τέλος κρίθηκαν κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες. Όταν φτάνεις στο τέλος και έχεις, ας πούμε, μια και τη μέρα, όλο είναι πιθανό» εξήγησε στο Τηλέραμα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved