Αλίνα Κωτσοβούλου: «Μέσω της μάθησης βελτιωνόμαστε και πάλι καλά, γιατί θα τρώγαμε ο ένας τον άλλον»
Media

Αλίνα Κωτσοβούλου: «Μέσω της μάθησης βελτιωνόμαστε και πάλι καλά, γιατί θα τρώγαμε ο ένας τον άλλον»

Η ηθοποιός Αλίνα Κωτσοβούλου σε πρόσφατη συνέντευξη αναφέρθηκε στις πραγματικές βεντέτες και στους λόγους που οδηγούνται οι άνθρωποι σε τέτοιου είδους καταστάσεις.

Την Αλίνα Κωτσοβούλου την απολαμβάνουμε στη σειρά του ALPHA, «Σασμός», και στον ρόλο της Άννας. Μια μάνα που παλεύει για τα παιδιά της και ανέχεται την γκρίνια του άντρα της. Στο πλαίσιο μιας συζήτησης για τη σειρά, η ηθοποιός μίλησε και για τις πραγματικές βεντέτες στην Κρήτη, ενώ εν συνεχεία αναφέρθηκε και στην πανδημία που έπληξε τη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Γιατί δεν σταματούν οι βεντέτες στην Κρήτη;

Είναι στην ανθρώπινη φύση η επικράτηση, η εξουσία, το μεγάλο ψάρι να τρώει το μικρό. Αλλά οι άνθρωποι εξελίσσονται μέσω του πολιτισμού. Μέσω της μάθησης βελτιωνόμαστε- και πάλι καλά, γιατί θα τρώγαμε ο ένας τον άλλο! Για μένα, είναι απορίας άξιον πως από έναν καβγά για τα κτήματα, τα ζώα ή τις γυναίκες μπορεί να φτάσεις στην αφαίρεση μιας ζωής. Σαν να μην έχει αξία ο άνθρωπος. Τι σημαίνει έγκλημα για, την τιμή, την υπερηφάνεια, τον εγωισμό; Η ανθρώπινη ζωή είναι πολύτιμη, κι αν σου έχουν κάνει κακό, υπάρχουν τα δικαστήρια και η φυλακή. Βέβαια, δεν βοηθάει καθόλου το να έχεις γεννηθεί και να έχεις μεγαλώσει σε ένα εχθρικό περιβάλλον, με αυτές τις ιδέες - αυτό ενισχύει το πρόβλημα. Όμως, ο πολιτισμένος άνθρωπος κάνει το κακό καλό. Και η ζωή είναι δώρο!

Πώς βλέπετε την κοινωνία μας σήμερα;

Η Ελλάδα πέρασε από την οικονομική κρίση στην, πανδημία, και τώρα στην αβεβαιότητα ενός πολέμου, ο οποίος φέρνει ξανά οικονομική κρίση και ακρίβεια. Ο κλάδος μου, το θέατρο, έχει πληγεί πάρα πολύ. Χρειάζεται υποστήριξη από το κράτος. Το θέατρο πρέπει να παραμείνει ανοιχτό γιατί είναι μια χαρούμενη κοινωνική δραστηριότητα και στηρίζει την ψυχική υγεία του συνόλου. Η ζωή δεν είναι μόνο φαγητό και ύπνος, θέλει και η ψυχή μας τροφή. Έχουμε ανάγκη την τέχνη, είναι πορεία προς την αυτογνωσία και ένα ταξίδι προς τα έσω. Όταν βλέπεις μια ωραία παράσταση, φεύγεις από το θέατρο με πολύ όμορφα συναισθήματα, που σου δίνουν δύναμη για να αντέξεις. Έχω μεγάλη αγωνία για τον καλλιτεχνικό χώρο, για τους άνεργους συναδέλφους μου. Η κρίση δεν τελείωσε. Και τον επόμενο χειμώνα τι θα γίνει με τον κορονοϊό; Θα έχουμε ξεμπερδέψει; Θα ήθελα να ακούσω το κράτος για το πώς θα πορευτεί το θέατρο με την πανδημία την επόμενη σεζόν - με μάσκες ή λουκέτα; Εγώ έπαιζα στο Μικρό Παλλάς, στη θεατρική παράσταση «Η Μαρία πριν την Κάλλας», που αγαπήθηκε πολύ, αλλά η πανδημία τα χάλασε. Γι' αυτό ρωτώ ξανά, τι θα κάνει το κράτος για εμάς τους καλλιτέχνες;

Πηγή: 7 ΜΕΡΕΣ TV

Διαβάστε επίσης:

Σασμός: Η τηλεοπτική Άννα σε εμπορικό κέντρο για καφέ και βόλτα για ψώνια!

Αλίνα Κωτσοβούλου: «Έχετε να δείτε πολλά ευτράπελα με τη σχέση του Μανώλη με την Κλαίρη»

Σασμός – Αλίνα Κωτσοβούλου: Η Άννα έδωσε δυνατό spoiler για τον έρωτα του Μανωλάκη με την Κλαίρη

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved