Οι σειρές που πήραν το «πράσινο φως» για τη νέα σεζόν
Media

Οι σειρές που πήραν το «πράσινο φως» για τη νέα σεζόν

Αρκετές ήταν οι σειρές που τη φετινή τηλεοπτική χρονιά κατάφεραν να κερδίσουν το ενδιαφέρον των τηλεθεατών, υπερτερώντας του ανταγωνισμού.

Αυτός είναι και ο λόγος που τα στελέχη των τηλεοπτικών σταθμών, στην προσπάθειά τους να διεκδικήσουν μεγαλύτερο μερίδιο στην πίτα της τηλεθέασης τη σεζόν 2023-2024, αποφάσισαν να τους δώσουν το «πράσινο φως» για την επόμενη.


Η αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη της φετινής σεζόν έχει ξεκινήσει και τα διευθυντικά στελέχη των σταθμών έχουν αρχίσει ήδη να καταστρώνουν τον προγραμματισμό τους για την επόμενη. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως φέτος ήταν μια χρονιά ρεκόρ για τη μυθοπλασία, αφού προβλήθηκαν σαράντα σειρές. Βλέποντας, λοιπόν, το κοινό να αγκαλιάζει περισσότερο από ποτέ τις ελληνικές ιστορίες, οι αρμόδιοι σκοπεύουν να ακολουθήσουν την ίδια τακτική και το 2023-2024. Έτσι, έχουν δώσει ήδη το «πράσινο φως» για την επόμενη σεζόν σε κάποιες σειρές που από το πρώτο επεισόδιο κατάφεραν να σημειώσουν υψηλές πτήσεις στους πίνακες τηλεθέασης.


STAR

star-tv.webp

To «IQ 160», σε σενάριο Βίκυς Αλεξοπούλου, που έκανε πρεμιέρα μέσα από τη συχνότητα του STAR τον περασμένο Μάρτιο, με πρωταγωνιστές τη Σμαράγδα Καρύδη και τον Νίκο Κουρά, ενθουσίασε αμέσως το τηλεοπτικό κοινό. Αυτός ήταν και ο λόγος που τα στελέχη του σταθμού εξασφάλισαν από νωρίς τα δικαιώματα της αντίστοιχης γαλλικής σειράς και για του χρόνου. Έτσι, η Πηνελόπη, ο Αργύρης και η ομάδα στο αστυνομικό τμήμα θα συνεχίσουν να ρίχνουν φως στα πιο... ιδιαίτερα μυστήρια.



ALPHA

alpha.jpg

Η μυθοπλασία στον σταθμό της Κάντζας έχει την τιμητική της, γι’ αυτό ούτε μία ούτε δύο, αλλά τρεις είναι οι σειρές που συνεχίζουν μετά το διάλειμμα του καλοκαιριού. Συγκεκριμένα, ο «Σασμός», σε σκηνοθεσία Κώστα Κωστόπουλου και επιμέλεια σεναρίου Μαίρης Ζαφειροπούλου, παραμένει για τρίτη σεζόν στην prime time ζώνη του ALPHA. Στο πλαίσιο της ανανέωσης του σίριαλ, εκτός από αποχωρήσεις, θα υπάρξουν και νέες προσθήκες στο καστ. Να σημειώσουμε πως όσον αφορά τους βασικούς πρωταγωνιστές, η Μαρία Τζομπανάκη, η Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη, ο Ορφέας Αυγουστίδης, η Μαριλίτα Λαμπροπούλου και ο Δημήτρης Λάλος παραμένουν κανονικά στις θέσεις τους. Επίσης, ο «Παράδεισος των κυριών», με πρωταγωνιστές τους Αργύρη Πανταζάρα, θεοδώρα Τζήμου, Λάζαρο Γεωργακόπουλο, Ευαγγελία Συριοπούλου, Χρήστο Πλαΐνη, Νατάσα Εξηνταβελώνη, αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη της χρονιάς. Βασισμένη στην τηλεοπτική επιτυχία «II paradiso delle signore», η σειρά, σε διασκευή σεναρίου Δήμητρας Τσόλκα, κέρδισε το τηλεοπτικό κοινό, με αποτέλεσμα να συνεχίσει και την επόμενη σεζόν να κρατάει καθημερινά, την ίδια ώρα, συντροφιά στους τηλεθεατές. Τέλος, είναι δεδομένο ότι το «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα», που σεναριακά φέρει τη σφραγίδα των Ελενας Σολωμού, Σάρας Γανωτή, Μαίρης Μουγιακάκου, Γιάννη Διακάκη, Φώφης Κώττη, πρόκειται να συνεχίσει για 11 η χρονιά με σημαντικές, ωστόσο, αλλαγές στα πρωταγωνιστικά ζευγάρια. Συγκεκριμένα, η Ελένη Κοκκίδου, που υποδυόμενη τη Βούλα για δέκα σεζόν κατάκτησε την καρδιά του τηλεοπτικού κοινού, αποχωρεί από τη σειρά. Επίσης, δεν θα συμμετέχουν ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης με την τηλεοπτική σύζυγό του Μαρία Χάνου, που τους απολαμβάνουμε στους ρόλους του Αγγέλου και της Βέλης αντίστοιχα. Στον νέο κύκλο της επιτυχημένης κωμικής σειράς του σταθμού θα δούμε νέα πρόσωπα να... μουρμουρίζουν.

MEGA

mega.jpg

Είναι γνωστό πωςτο MEGA επενδύει αποκλειστικά στα σίριαλ, κλείνοντας οριστικά την πόρτα στα ριάλιτι. Η πολυαναμενόμενη παραγωγή «Maestro», σε σενάριο Χριστόφορου Παπακαλιάτη, η οποία προβλήθηκε φέτος σε μόλις εννέα επεισόδια, γνώρισε και διεθνή επιτυχία μέσα από το Netflix. Έτσι, λοιπόν, η ίδια ομάδα, με πρωταγωνιστές τους Χριστόφορο Παπακαλιάτη, Χαρούλα Αλεξίου, Μαρία Καβογιάννη, Φάνη Μουρατίδη, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αντίνοο Αλμπάνη, Στεφάνιο Γουλιώτη, Κλέλια Ανδριολάτου, Ορέστη Χαλκιά, Γιώργο Μπένο, έχει ήδη αρχίσει να προετοιμάζεται για τον δεύτερο, συγκλονιστικό κύκλο. Μάλιστα, στα νέα επεισόδια θα δούμε και κάποια νέα πρόσωπα. Το «πράσινο φως» πήρε, φυσικά, και η «Γη της ελιάς», σε σενάριο Βόνας Δημητρίου, η οποία συνεχίζει για τρίτη χρονιά. Στο πλαίσιο της ανανέωσής της, εκτός από την αποχώρηση της Αφροδίτης Λιάντου και του Αλέξανδρου Σκουρλέτη, πρόκειται να ενταχθούν νέοι χαρακτήρες, οι οποίοι θα καταφθάσουν στη Μάνη αναστατώνοντας τη ζωή των ηρώων. Μία ακόμη σειρά που εγκρίθηκε από πέρυσι και ο δεύτερος κύκλος της αναμένεται να προβληθεί το ερχόμενο φθινόπωρο είναι ο «Άγιος Παΐσιος - Από τα Φάρασα στον ουρανό», με πρωταγωνιστή τον Προκοπή Αγαθοκλέους, σε σενάριο Γιώργου Τσιάκκα και σκηνοθεσία Στάμου Τσάμη η οποία κατά την προβολή της καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό

ΑΝΤ1

ant1.jpg

Αναμφισβήτητα, η σειρά που ξεχώρισε φέτος στον ΑΝΤ1 ήταν οι «Παγιδευμένοι», σε απόδοση σεναρίου Σωτηρίας Ψευτούδη και πρωταγωνιστές τον Μιχάλη Λεβεντογιόννη, τη Μάρθα Λαμπίρη-Φεντάρουφ, τον Πέτρο Λαγούτη κ.ά. Για αυτόν τον λόγο, λοιπόν, ο σταθμός έδωσε το «πράσινο φως» για τον δεύτερο κύκλο. Η συνέχεια του σίριαλ αναμένεται να είναι καθηλωτική μιας και οι εξελίξεις στη ζωή των ηρώων θα είναι συγκλονιστικές.

OPEN

open.jpg

Τα στελέχη του OPEN έχουν κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένα με την πορεία του «Έρωτα φυγά», την επιμέλεια σεναρίου του οποίου υπογράφει ο Δημήτρης Αποστόλου, ενώ η διασκευή είναι της Ρένας Ρίγγα. Το γεγονός ότι η τηλεθέαση της σειράς με πρωταγωνιστές την Πέμη Ζούνη, τον Αντώνη Καρυστινό, την Ντάνη Γιαννακοπούλου και τον Σταύρο Σβήγκο ξεπερνάει καθημερινά τον μέσο όρο του σταθμού έκανε τους αρμόδιους να αποφασίσουν από νωρίς τη συνέχισή της και την επόμενη σεζόν.

ΕΡΤ1

ERT-1.jpg

Το «Κάνε ότι κοιμάσαι», σε σενάριο του βραβευμένου συγγραφέα στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη Γιάννη Σκαραγκά, ήταν φέτος, χωρίς αμφιβολία, η πιο πετυχημένη σειρά της ΕΡΤ1, γι’ αυτό και το διοικητικό συμβούλιο της δημόσιας τηλεόρασης ενέκρινε τη συνέχειά της. Εκτός από το ότι θα προστεθούν κάποιοι νέοι χαρακτήρες, στις θέσεις τους συνεχίζουν ο Σπύρος Παπαδόπουλος, η Νικολέτα Κοτσαηλίδου, ο Δημήτρης Καπετανόκος, ο Βασίλης Ευταξόπουλος, η Φωτεινή Μπαξεβάνη, ο Γιώργος Δεπάστας, η Βίκυ Μαϊδάνογλου και η Γεωργία Μεσσαρίτη. Στη δεύτερη σεζόν, μάλιστα, η πλοκή της σειράς δεν αποτελεί συνέχεια της καθημερινότητας των ηρώων, θα παρακολουθήσουμε μια νέα ιστορία, που βασίζεται στη ζωή κάποιων εκ των χαρακτήρων που γνωρίσαμε φέτος. Ακόμη, ο «Όρκος II», σε σενάριο Τίνος Καμπίτση και σκηνοθεσία Χρίστου Γεωργίου, με πρωταγωνιστές τους Χρήστο Λούλη, θάλεια Ματίκα, Ιωάννη Παπαζήση, Λένα Παπαληγούρα, Εριέττα Μανούρη κ.ό., μετά την προβολή των 10 επεισοδίων θα επιστρέφει με νέο κύκλο στη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης το φθινόπωρο. Ακόμα, η ΕΡΤ 1 επιθυμεί «Τα Νούμερα», η σουρεαλιστική μουσική σειρά που έχει βασιστεί σε πρωτότυπη ιδέα του Φοίβου Δεληβοριά και του Σπύρου Κρίμπαλη, να συνεχιστεί και την επόμενη σεζόν.

Πηγή mytv

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved