Ελπίδα: «Η Eurovision ήταν ένα σπουδαίο φεστιβάλ τραγουδιού… Τώρα είναι ένα γλέντι»
Eurovision

Ελπίδα: «Η Eurovision ήταν ένα σπουδαίο φεστιβάλ τραγουδιού… Τώρα είναι ένα γλέντι»

H Ελπίδα είχε εκπροσωπήσει στη Eurovision την Ελλάδα το 1979 με το τραγούδι «Σωκράτης» το οποίο είναι και από τα πιο αγαπημένα των eurovision fans, ακόμα και σήμερα. 

Η αγαπημένη τραγουδίστρια μιλάει για αυτή τη στιγμή της καριέρας της την οποία θεωρεί μία από τις σπουδαιότερες που έζησε ενώ αναφέρεται και στον διαγωνισμό τραγουδιού όπως είναι σήμερα...

elpida-800x678.jpg

Ποιους θεωρείς σημαντικούς σταθμούς στη δουλειά σου;

Φυσικά, το ξεκίνημά μου, που ήρθε χωρίς να το έχω επιδιώξει και ήταν εκτός πραγματικότητας. Άλλαξε την πορεία της ζωής μου. Άλλα υπολόγιζα και σχεδίαζα και άλλα ήρθαν, κι ευχαριστώ τον Θεό που ήρθαν. Εμφανίστηκα στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης το 1972 -μόλις πενήντα χρόνια πριν!- και μέσα σε ένα βράδυ με έμαθε όλη η Ελλάδα. Το φεστιβάλ τότε έπαιζε σημαντικό ρόλο. Σταθμοί υπήρξαν επίσης κάποιες συνεργασίες, όπως οι δύο δισκογραφικές δουλειές -μία ζωντανή και μία ηχογραφημένη- που έχουμε κάνει με τον Κώστα Χατζή. Τραγούδια όπως τα «Σωκράτη εσύ σούπερ σταρ» και «Στην ντισκοτέκ» -και το αρχικό, αλλά και η επανεκτέλεση του 1996 με τα Ημισκούμπρια που με επανασύστησε σε ένα νεότερο κοινό- είναι τραγούδια που αγαπά ο κόσμος σαν να είναι σημερινά. Η συμμετοχή μου στη Eurovision ήταν σίγουρα ένας σταθμός, όπως και τα βραβεία που έχω πάρει στο εξωτερικό.

Ένιωσα ακόμα πιο δυνατή και μεγάλη την αγάπη του κόσμου, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στα μέρη όπου ταξίδεψα, όπως στη Χιλή ή την Ιαπωνία, όπου έλαβα το πρώτο και το δεύτερο βραβείο αντίστοιχα σε διαγωνισμούς τραγουδιού. Τώρα που έχω αρχίσει να τα βάζω σε μια τάξη για να αφήσω κάτι στα παιδιά μου, κοιτάζω παλιά αποκόμματα του Τύπου και δεν τα πιστεύω. Έκανα πράγματα τα οποία δεν φανταζόμουν πως μπορούσα να καταφέρω και τη διάσταση των οποίων δεν καταλάβαινα, ενδεχομένως, την εποχή που συνέβαιναν. Νιώθω ευγνώμων και ευλογημένη για όλα όσα έχω ζήσει, είμαι γεμάτη και χαρούμενη. Το κυριότερο όλων όμως είναι η σχέση μου με τον κόσμο -την οποία έζησα από πολύ κοντά φέτος στις παραστάσεις που κάναμε με τον Γιάννη Χριστοδουλόπουλο στο θέατρο Μπέλλος στην Πλάκα-, που μένει αναλλοίωτη και γεμίζει την ψυχή και τη ζωή μου.

Πώς σου φαίνεται η εξέλιξη της Eurovision;

Η Eurovision τότε ήταν ένας σημαντικός διαγωνισμός και ένα σπουδαίο φεστιβάλ τραγουδιού, οργανωμένο και με έμφαση στην κουλτούρα κάθε λαού. Μου άρεσε επίσης πολύ που κάθε συμμετέχων τραγουδούσε στη γλώσσα του. Τώρα έχει γίνει ένα διασκεδαστικό πρόγραμμα, ένα γλέντι, ένα μεγάλο πάρτι.

Γιατί ανέφερες ότι τώρα εκδηλώνεσαι περισσότερο καλλιτεχνικά;

Γιατί είναι αλήθεια! Παλαιότερα είχα κάποια κρατήματα που δεν ήξερα ότι δεν χρειάζεται να υπάρχουν. Ένιωθα πως δεν έπρεπε να βγάζω κάποια πράγματα παραέξω, ενώ τώρα απλώς λέω τις αλήθειες μου. Έκανα λάθη, αγνόησα καταστάσεις που θα μπορούσα να έχω εκμεταλλευτεί και δεν επένδυσα σε κάποιες κατακτήσεις στη μουσική ζωή μου. Για να το πω πιο ανοιχτά, έχω ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και μου δόθηκαν ευκαιρίες για διεθνή καριέρα. Ωστόσο δεν θα πρόδιδα τα πάντα για αυτό ούτε θα έβαζα στην άκρη την οικογένειά μου για τη φήμη. Απλώς, θα μπορούσα να έχω εκτιμήσει και να έχω χειριστεί κάποια πράγματα διαφορετικά.

Πηγή: Hello

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved