Eurovision 2024-Μαρίνα Σάττι: Το εύρημα του Φωκά και η σκηνική παρουσία που θα έχει ελληνικό χρώμα
Eurovision

Eurovision 2024-Μαρίνα Σάττι: Το εύρημα του Φωκά και η σκηνική παρουσία που θα έχει ελληνικό χρώμα

Την πρώτη της συνέντευξη παραχώρησε η Μαρίνα Σάττι μετά την κυκλοφορία του τραγουδιού Ζάρι με το οποίο θα μας εκπροσωπήσει στον 68ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Η τραγουδίστρια μίλησε στο περιοδικό GALA για όλους και για όλα. 

Γιατί ελληνικός στίχος;

Μ.Σ.: Ο στίχος είναι ελληνικός και περιέχει κάποιες αγγλικές φράσεις. Ηταν μια συνειδητή επιλογή. Κάποια στιγμή μέσα στη διαδικασία μού πέρασε από το μυαλό να στρεφόμασταν στον αγγλικό στίχο. Ομως δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι που δεν είμαι μόνο και μόνο για τη Eurovision. Ούτως ή άλλως, και από την ΕΡΤ με παρότρυναν να κάνω εκείνο που νομίζω. Ενιωθα και νιώθω ότι είναι πιο δυνατό να πας σε έναν τέτοιο διαγωνισμό με έναν χαρακτήρα δικό σου, αυθεντικό, παρά να προσαρμοστείς σε εκείνο που θεωρητικά θέλουν οι άλλοι. Είναι, κατά τη γνώμη μου, τεράστια παγίδα. Ποτέ δεν ξέρεις τι πρέπει να κάνεις για να ευχαριστήσεις τον άλλο. Εκείνο που υποψιάζομαι ότι τον ευχαριστεί είναι να βλέπει κάποιον να είναι συνεπής στον εαυτό του και αληθινός. Νιώθω ότι η ομάδα που έχει δημιουργηθεί -από την ενδυματολόγο μέχρι τους συνεργάτες που επιμελούνται το creative direction- αντιπροσωπεύει μια νέα γενιά της Ελλάδας.

Eurovision 2024-Ζάρι: Ιδιο τραγούδι & βίντεο κλιπ-Η χώρα και το κομμάτι-απειλή για τη Μαρίνα Σάττι!

Τη στιγμή που θα ανέβετε στη σκηνή τη σκέφτεστε καθόλου;

Μ.Σ.: Ακόμα όχι. Ολο αυτόν τον καιρό έκανα μαθήματα χορού και τραγουδιού, είχαμε να βρούμε το τραγούδι, να το φτιάξουμε, να γίνει το βίντεο, να περάσουμε όλα τα στάδια βήμα-βήμα. Από τώρα και μετά το βάρος πέφτει στο act. Πάντως, έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα έως σήμερα, σίγουρα θα ξαναέμπαινα στη διαδικασία. Δεν ξέρω βέβαια τι θα λέω αν με ρωτήσετε ξανά σε δύο μήνες. (γελάει)

Η σκηνική παρουσία της συμμετοχής μας θα έχει ελληνικό χρώμα;

Μ.Σ.: Θα έχει. Εξαρτάται βέβαια τι εννοείτε ελληνικό χρώμα.

Καλά, δεν λέω να βγάλουμε τον Παρθενώνα.

Μ.Σ.: Τότε, ναι, θα έχει ελληνικά στοιχεία. Υπάρχει και ένα εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού, πάνω στο οποίο βασίζεται όλο το act, αλλά δεν μπορώ να πω περισσότερα. Πάντως, από την πλευρά μου, η επιλογή του συγκεκριμένου τραγουδιού είναι άμεσα συνδεδεμένη με την παρουσίασή του επί σκηνής. Αν έπρεπε να κάνω μια καθαρά ηχητική πρόταση, μπορεί η επιλογή μου να ήταν διαφορετική.

Άρα βάρυνε το γεγονός ότι μιλάμε για έναν τηλεοπτικό διαγωνισμό τραγουδιού;

Μ.Σ.: Ακριβώς. Κρίνονται η σύνθεση, η φωνή, ο χορός, η εικόνα. Η πρόθεση είναι να έχουμε μια αναπολογητική παρουσία στη Eurovision με χαρακτήρα και πυγμή. Να δείξουμε μια Ελλάδα που μπορεί να είναι και παρούσα και ανταγωνιστική.

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved