Τα reality της οργής που έμειναν αξέχαστα
Fun Lists

Τα reality της οργής που έμειναν αξέχαστα

Προκλητικά concept, εξευτελισμός που πολλές φορές φτάνουν ους τηλεθεατές στην οργή και αγανάκτηση.

Τα τελευταία χρόνια τα reality θυσιάζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια στο βωμό της τηλεθέαση.
Μερικά από τα reality που προκάλεσαν αντιδράσεις είναι, όπως παρουσίασε το ένθετο Τηλεόραση του Ελεύθερου Τύπου, τα εξής:

ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜΟΝΑΧΗ
Η πιο πρόσφατη άφιξη στη λίστα είναι το «The sisterhood», ένα reality του τηλεοπτικού σταθμού Cuatro της Ισπανίας. . Η κάμερα της εκπομπής εισβάλει σε τρία διαφορετικά μοναστήρια. Η ιδέα είναι η καταγραφή της ζωής νεαρών γυναικών που θέλουν να αφιερώσουν τη ζωή τους στο Θεό. Μεταξύ άλλων, θα πρέπει να αποχωριστούν όλες τις ανέσεις και τις πολυτέλειες του σύγχρονου τρόπου ζωής, προκειμένου να δώσουν όρκους υπακοής, αγνότητας και ταπεινότητας.

PRIZE CONTEST LIFE

Το συγκεκριμένο reality παίζεται στην Ιαπωνία. Ένας άνθρωπος κλεισμένος στο προσωπικό του κελί, σε απομόνωση υπό ψυχολογικό βασανισμό. Και όλα αυτά για 15 ολόκληρους μήνες. Ο Nasubi, στα τέλη της δεκαετίας του '90, βρίσκεται σε ένα άδειο διαμέρισμα, γυμνό από έπιπλα, κρεβάτι, τηλεόραση, ακόμα και ρούχα, προσπαθώντας μέσα από τις δοκιμασίες να κερδίσει τροφή, νερό και ρουχισμό. Το αποτέλεσμα; Υψηλή τηλεθέαση και ένα φανατικό κοινό που παραληρούσε στη θέα του «πρωταγωνιστή». Ο Nasubi υποστήριξε βέβαια ότι οι υπεύθυνοι της εκπομπής τον παραπλάνησαν και τον είχαν πείσει ότι η ιδέα της εκπομπής θα ήταν διαφορετική.

ΜΑΝ VS. ΒΕΑ5Τ
Άνθρωπος εναντίον θηρίου. Ένα reality που προβάλλεται στην Αμερική και οι εικόνες θύμιζαν κάτι από τον άνθρωπο των σπηλαίων αφού η φιλοσοφία ήταν οι άνθρωποι να βρίσκονται αντιμέτωποι με τα ζώα σε διάφορες δοκιμασίες για να φανεί ποιος είναι δυνατότερος και γρηγορότερος. Αυτό που δεν υπολόγιζαν οι διοργανωτές ήταν η αγριότητα των θηρίων και η μη αρμονική συνύπαρξη τους με τον ανθρώπινο παράγοντα αλλά και τις τηλεοπτικές ανάγκες. Το σόου, φυσικά, κατηγορήθηκε από φιλοζωικές οργανώσεις αλλά και από φιλανθρωπικά σωματεία.

DADAGIRL

Εξευτελισμός σε όλο του το μεγαλείο σε ένα reality στην Ινδία! Αυτό ήταν το κυριότερο χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου concept. Άνθρωποι χλευάζονταν και γελοιοποιούνταν στην προσπάθεια τους να κερδίσουν χρηματικά έπαθλα με αποκορύφωμα ένα επεισόδιο το 2008. Τη στιγμή που ο παίκτης τρομοκρατούνταν από την παρουσιάστρια της εκπομπής, εκείνη δεν δίστασε να τον χαστουκίσει στο πρόσωπο. Αφού αυτός ανταπέδωσε, δέχτηκε την επίθεση συνεργατών της, ουρλιάζοντας με παράπονο «γιατί αυτή μπορεί να χαστουκίζει;»!
.
ARMED & FAMOUS
Το Αμερικανικό δίκτυο CBS αποφάσισε να λανσάρει το reality Armed and Famous. Πρωταγωνιστές δευτεροκλασάτοι αστέρες, όπως η Latogia Jackson, να προσπαθούν να μετατραπούν σε αληθινούς αστυνομικούς. Αφού έκαναν «εκπαίδευση», βγήκαν καιπεριπολίες στο πλευρό αληθινών αστυνομικών. Σύντομα βέβαια άρχισαν να καταφθάνουν στο γραφείο της εταιρείας παραγωγής οι μηνύσεις του κοινού, για παραβίαση σπιτιών χωρίς εντάλματα και κακοποίηση «υπόπτων».

WHO’S YOUR DADDY
Το reality του παραλόγου. Δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί διαφορετικά η ιδέα του συγκεκριμένου παιχνιδιού. Υιοθετημένα παιδιά που έψαχναν τους βιολογικούς τους πατέρες ήταν το επίκεντρο της συγκεκριμένης εκπομπής στην τηλεόραση Fox της Αμερικής Και εδώ αρχίζει το παράλογου του παιχνιδιού. Σε κάθε επεισόδιο υπήρχαν ψεύτικοι μπαμπάδες που προσπαθούσαν να πείσουν ότι είναι αληθινοί και όποιος τα κατάφερνε έπαιρνε χρηματικό έπαθλο. Η πορεία του ήταν ιδιαίτερα σύντομη λόγω της κακής δημοσιότητας που έλαβε και των πολλών αντιδράσεων.

KID NATION
Το συγκεκριμένο reality επικεντρωνότανε σε παιδιά. . Σαράντα παιδιά, ηλικίας 8-15 ετών, έμεναν σε ένα απομονωμένο μέρος για αρκετές εβδομάδες, προσπαθώντας να συντηρηθούν μόνα τους, να μαγειρέψουν, να καθαρίσουν, να επισκευάσουν πράγματα. Το Kid Nation, που προβαλότανε φυσικά στην Αμερική, προκάλεσε αίσθηση και χώρισε το κοινό σε δύο στρατόπεδα, μεν τους μεν να συμφωνούν και τους δε να διαφωνούν για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται τα παιδιά, ειδικά σε σκηνές που οι τα ανήλικα παιδιά τραυματίζονταν και ξεσπούσαν σε κλάματα.

THERE’S SOMETHING ABOUT MIRIAM

Αυτό το reality ήταν μια πραγματική έκπληξη. Προβλήθηκε στην Αγγλία και δημιούργησε σάλο αντιδράσεων. Η ιδέα είναι ένα κορίτσι η Miriam έψαχνε τον άντρα των ονείρων της μέσα από το reality. Έξι εργένηδες διαγωνίζονταν για τα μάτια της μόνο. Για ολόκληρες εβδομάδες, οι εργένηδες περιποιούνταν την «πριγκίπισσα», φλερτάροντας τη, χωρίς να γνωρίζουν την αλήθεια. Εκεί δηλαδή που η Miriam αποκάλυψε στο μεγάλο νικητή το μικρό της μυστικό: είχε γεννηθεί άνδρας. Κι ενώ η κάμερα απαθανάτισε τον ήρεμο και στωικό τρόπο με τον οποίο υποδέχτηκαν οι διαγωνιζόμενοι την αλήθεια, η αμοντάριστη πραγματικότητα ήταν ελαφρώς διαφορετική! Οι συμμετέχοντες μήνυσαν, όπως ήταν φυσικό, την εταιρεία παραγωγής, καθώς δεν τους είχε ενημερώσει για το concept. ·

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved