Έγχρωμοι ηθοποιοί μποϊκοτάρουν τα Όσκαρ επειδή δεν είναι υποψήφιοι
Hollywood

Έγχρωμοι ηθοποιοί μποϊκοτάρουν τα Όσκαρ επειδή δεν είναι υποψήφιοι

Οι υποψηφιότητες για τα Βραβεία Όσκαρ έγχρωμων ηθοποιών είναι… ελάχιστες και έτσι ο μαύρος Αμερικανός σκηνοθέτης και ηθοποιός Spike Lee και η ηθοποιός Jada Smith έχουν ξεκινήσει ένα μποϊκοτάζ αλλά και μια διαμαρτυρία απέναντι στον θεσμό.

Ο Spike Lee εγκάλεσε την Ακαδημία Κινηματογράφου για έλλειψη φυλετικής ποικιλίας μεταξύ των υποψηφίων γράφοντας στο Instagram: «Τόσο λευκά Όσκαρ και… πάλι. Δεν μπορούμε να το στηρίξουμε αυτό».

«Μα πώς είναι δυνατόν δύο διαδοχικές χρονιές το σύνολο των είκοσι επιλεγμένων στην κατηγορία των ηθοποιών να είναι λευκοί; Και χωρίς καν να αναφέρω τις άλλες κατηγορίες. Μέσα σε δύο χρόνια σαράντα λευκοί ηθοποιοί και κανένας έγχρωμος. "Ίσως να μην μπορούμε να παίξουμε» σχολίασε.

Η ηθοποιός Jada Pinket Smith, σύζυγος του ηθοποιού Will Smith δεν θα παρευρεθεί στην τελετή της 28ης Φεβρουαρίου διότι ο σύζυγός της δεν επελέγη ως υποψήφιος για Όσκαρ για τον ρόλο του στην ταινία «Concussion». «Είναι ίσως καιρός να αποσύρουμε όλους τους πόρους μας και να τους επανεπενδύσουμε στην κοινότητά μας, στα προγράμματά μας και να δημιουργήσουμε παραγωγές για εμάς τους ίδιους που αναγνωρίζουμε την αξία μας...»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved