Χρυσές Σφαίρες 2024: Ο Λάνθιμος «βλέπει» τώρα τα Όσκαρ - Τα τρυφερά λόγια της μούσας του Έμμα Στόουν
ι Willem Dafoe, Ramy Youssef, Mark Ruffalo, Tony McNamara, Emma Stone και Andrew Lowe ακούν τον ευχαριστήριο λόγο του Γιώργου Λάνθιμου για το βραβείο που κατέκτησε η ταινία τους Poor Things στην κατηγορία Best Motion Picture Musical or Comedy στην 81st βραδιά Απονομής των Χρυσών Σφαιρών

@richpolk/getty images
Hollywood

Χρυσές Σφαίρες 2024: Ο Λάνθιμος «βλέπει» τώρα τα Όσκαρ - Τα τρυφερά λόγια της μούσας του Έμμα Στόουν

Το σίγουρο είναι ότι η 81η βραδιά απονομής των Χρυσών Σφαιρών 2024 θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη του Γιώργου Λάνθιμου που κατάφερε να κατακτήσει τα όνειρά του. Ή μήπως όχι;

Γιατί μένει να τον δούμε να προσθέτει στη... φαρέτρα του και Όσκαρ αφού ως γνωστόν οι Χρυσές Σφαίρες είναι προπομπός των κορυφαίων βραβείων της 7ης Τέχνης.

Ο Λάνθιμος λοιπόν μπορεί να μην κατέκτησε και τις επτά Χρυσές Σφαίρες για τις οποίες ήταν υποψήφιος, όμως κατάφερε να κερδίσει μία κατηγορία που όλοι πίστευαν πως θα κατακτήσει η ταινία Barbie η οποία ως γνωστόν ήταν και η μεγάλη εισπρακτική επιτυχία της σεζόν στο box office.

81st Annual Golden Globe Awards - Arrivals

Η Emma Stone και ο Γιώργος Λάνθιμος στο κόκκινο χαλί της 81ης Απονομής των βραβείων Χρυσές Σφαίρες στο Beverly Hilton

Amy Sussman/Getty Images

Εκείνο που κρατάμε εμείς είναι ότι ο Γιώργος Λάνθιμος κοίταξε κατάματα κορυφαίους σκηνοθέτες όπως ο Μάρτιν Σκορτσέζε και ο Κρίστοφερ Νόλαν και πλέον έχει αποκτήσει το δικό του εκτόπισμα στην κινηματογραφική βιομηχανία.

Η ταινία του, Poor Things με πρωταγωνίστρια την Emma Stone η οποία πλέον έχει... πολιτογραφηθεί ως η «μούσα» του αφού μετρούν μαζί αρκετές κινηματογραφικές επιτυχίες, συνολικά κέρδισε δύο από τα επτά βραβεία για τα οποία είχε προταθεί όμως αυτά είχαν ιδιαίτερη βαρύτητα ενώ σχολιάστηκε ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο Λάνθιμος «έκλεψε» ουσιαστικά το βραβείο καλύτερης Κωμωδίας/Μιούζικαλ που όλοι θεωρούσαν σχεδόν δεδομένο πως θα πάρει η Barbie. Το δεύτερο εξίσου σημαντικό βραβείο της βραδιάς, για τον Α' γυναικείο ρόλο σε Κωμωδία/Μιούζικαλ κατέκτησε το απόλυτο φαβορί, η Έμα Στόουν, χαρίζοντας έτσι στην ταινία «Poor things» τη δεύτερη Χρυσή Σφαίρα.

81st Golden Globe Awards - Press Room

Οι Γιώργος Λάνθιμος, Emma Stone, Willem Dafoe, Mark Ruffalo και Ramy Youssef μετά τη νίκη της ταινίας Poor Things στην 81η Απονομή των βραβείων Χρυσές Σφαίρες. Η ταινία κατέκτησε συνολικά δύο βραβεία από τα επτά για τα οποία είχε προταθεί.

Photo by Gilbert Flores/Golden Globes 2024/Golden Globes 2024 via Getty Images

Το... κόλλημα με τον Μπρους Σπρίνγκστιν

Στον ευχαριστήριο λόγο του μετά την κατάκτηση του βραβείου για την καλύτερη ταινία στην κατηγορία Μιούζικαλ-Κωμωδία, ο Γιώργος Λάνθιμος πριν καν μιλήσει για τους συνεργάτες του οι οποίοι συνέβαλαν μαζί του σε ένα άρτιο αποτέλεσμα για το Poor Things γύρισε στο τραπέζι που καθόταν ο θρύλος της μουσικής Μπρους Σπρίγκστιν και του εξέφρασε τον θαυμασμό του λέγοντας πως συνέβαλε σημαντικά στον τρόπο που μεγάλωσε. Μάλιστα τον ενημέρωσε ότι έχουν την ίδια μέρα γενέθλια τον Σεπτέμβριο. Τα λόγια του προκάλεσαν γέλιο στην τεράστια σάλα του Beverly Hilton όπου φιλοξενούταν η εκδήλωση, με τον Μπρους Σπρίγκστιν να δείχνει αρκετά αμήχανος καθώς δεν περίμενε τέτοια αντίδραση από τον Γιώργο Λάνθιμο.

Στη συνέχεια, ο Έλληνας σκηνοθέτης ευχαρίστησε τους πάντες και φυσικά την Έμα Στόουν που όπως είπε, είναι τέλεια. Δείτε τι είπε παρακάτω:

Έμα Στόουν σε Λάνθιμο: «Είμαι απόλυτα ευγνώμων που γνωριστήκαμε»

Όταν η Έμα Στόουν ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο της, έδειχνε ιδιαίτερα συγκινημένη και κοιτώντας προς το τραπέζι του Λάνθιμου και άλλων συντελεστών της ταινίας, είπε:

«Τόνυ σε ευχαριστώ για το σενάριο. Γιώργο δεν ξέρω τι άλλο να σου πω αλλά είμαι απόλυτα ευγνώμων που γνωριστήκαμε. Η Μπέλλα στην ταινία είναι σα να παίζει σε ρομαντική κωμωδία. […] αποδέχεται με ευκολία τα πάντα. Μένει και ζει μέσα μου». Δείτε παρακάτω τον ευχαριστήριο λόγο της:

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved