Βραβεία Όσκαρ: Εμβληματικοί ρόλοι που προορίζονταν για άλλους ηθοποιούς & εξελίχθηκαν σε φαβορί
A Star Is Born / Trailer
Hollywood

Βραβεία Όσκαρ: Εμβληματικοί ρόλοι που προορίζονταν για άλλους ηθοποιούς & εξελίχθηκαν σε φαβορί

Μία ανάσα πριν τη λαμπερή βραδιά των Όσκαρ 2024, ας θυμηθούμε ορισμένες από τις πιο εμβληματικές ταινίες και τις καθηλωτικές ερμηνείες των ηθοποιών, οι οποίοι κατάφεραν να κερδίσουν το χρυσό αγαλματίδιο, ακόμα και αν ο σκηνοθέτης δεν προόριζε τους συγκεκριμένους ρόλους εξαρχής για εκείνους. 

Lady Gaga - A Star Is Born

Πρόκειται για μια ταινία την οποία έχουμε λατρέψει όλοι μας!

Ένα fact όμως που ίσως να μη γνώριζες είναι πως ο πρωταγωνιστικός ρόλος προοριζόταν αρχικά για τη Μπιγιόνσε και τη σκηνοθεσία θα αναλάμβανε ο Κλιντ Ίστγουντ, ωστόσο η ταινία καθυστερούσε με αποτέλεσμα το σενάριο αυτό να μην υλοποιηθεί ποτέ.

Έτσι, στον ρόλο της Ally Maine απολαύσαμε τη Lady Gaga, η οποία κατάφερε να κερδίσει και την υποψηφιότητα της καλύτερης ηθοποιού, όπως και το Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού, για το Shallow.

Σάντρα Μπούλοκ - The Blind Side

Πρόκειται για μία συγκλονιστική ταινία, ένα καθηλωτικό δράμα. Ο πρωταγωνιστικός ρόλος όμως, αρχικά είχε δοθεί στην Τζούλια Ρόμπερτς, η οποία όμως δεν εκδήλωσε ποτέ ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη ταινία.

Παρόλα αυτά τον ρόλο τον πήρε η Σάντρα Μπούλοκ, όπως και το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, το 2010.

Ράσελ Κρόου - Gladiator

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος προοριζόταν για τον Μελ Γκίμπσον, τελικά δόθηκε στον Ράσελ Κρόου, ο οποίος για την ερμηνεία του κέρδισε και το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου το 2001.

Τομ Χανκς - Forrest Gump

Ο Τζον Τραβόλτα ήταν στις Νούμερο 1 επιλογές του σκηνοθέτη για τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Τελικά, ο ρόλος δόθηκε στον Τομ Χανκς, ο οποίος κατάφερε να κερδίσει το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου του 1995.

Χάλι Μπέρι - Monster's Ball

Η Άντζελα Μπάσετ ήταν η αρχική επιλογή του σκηνοθέτη για την καθηλωτική ταινία Monster's Ball. Παρόλα αυτά, η διάσημη ηθοποιός απέρριψε τον συγκεκριμένο ρόλο, καθώς όπως αποκάλυψε, δεν ένιωθε άνετα με αυτόν.

Έτσι, ο πρωταγωνιστικός ρόλος της ταινίας δόθηκε στην Χάλι Μπέρι και το 2002 κατάφερε να κερδίσει το Βραβείο Όσκαρ για τον Α' Γυναικείο Ρόλο.

Κέισι Άφλεκ - Manchester by the Sea

Ο Μάτ Ντέιμον ο οποίος είναι και ο παραγωγός της ταινίας, είχε σκοπό να πρωταγωνιστήσει σε αυτή, όμως λόγω άλλων υποχρεώσεων παραχώρησε τον συγκεκριμένο ρόλο στον καλό του φίλο Κέισι Άφλεκ, ο οποίος και κατέκτησε το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου το 2016.

Έμα Στόουν - La la Land

Η αλήθεια είναι πως δε θα μπορούσαμε να φανταστούμε αυτή την εμβληματική ταινία χωρίς την Έμα Στόουν και τον Ράιαν Γκόσλινγκ. Παρόλα αυτό ο ρόλος δεν προοριζόταν εξαρχής για εκείνη, αλλά για την Έμα Γουάτσον!

Η Έμα Στόουν όμως, η οποία έχει εξελιχθεί σε Μούσα του Γιώργου Λάνθιμου και διεκδικεί και φέτος Όσκαρ, κέρδισε και τον ρόλο της Μία Ντόλαν, αλλά και το βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου το 2017.

Γκουίνεθ Πάλτροου - Shakespeare In Love

Ο ρόλος της Viola de Lesseps πέρασε από τα χέρια της Τζούλια Ρόμπερτς, της Γκουίνεθ Πάλτροου και της Κέιτ Γουίνσλετ. Αρνήθηκαν και οι τρεις.

Τελικά, η Γκουίνεθ Πάλτροου διάβασε ξανά το σενάριο και αποφάσισε πως ήθελε να πρωταγωνιστήσει σε αυτή την εμβληματική ταινία.

Έτσι, μαζί με τον ρόλο η γνωστή ηθοποιός το 1999 κέρδισε το Καλύτερο Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου.

Τζένιφερ Λόρενς - Silver Linings Playbook

Η Αν Χάθαγουεϊ ήταν η πρώτη επιλογή του σκηνοθέτη, τελικά όμως ο ρόλος δόθηκε στην Τζένιφερ Λόρενς, η οποία έγινε ευρέως γνωστή μετά την ερμηνεία της, καθώς κέρδισε και το Όσκαρ για τον Καλύτερο Α' Γυναικείο Ρόλο.

Τζακ Νίκολσον - Terms of Endearment

Κι όμως! Η αρχική επιλογή του σκηνοθέτη για τον ρόλο δεν ήταν ο Τζακ Νίκολσον, αλλά ο Μπαρτ Ρέινολντς.

Παρόλα αυτά, ο ρόλος κατέληξε στα χέρια του Τζακ Νίκολσον, ο οποίος κέρδισε και το Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου το 1984 για την ερμηνεία του.

Τζόντι Φόστερ - The Silence of the Lambs

Ίσως είναι ένα από τα καλύτερα ψυχολογικά θρίλερ όλων των εποχών! Ο σκηνοθέτης όμως, παιδεύτηκε αρκετά για να βρει την πρωταγωνίστριά του.

Το σενάριο πέρασε από τα χέρια της Μισέλ Πφάιφερ, της Μεγκ Ράιαν και της Λόρα Ντερν, τελικά όμως η Μισέλ Πφάιφερ ήταν αυτή που ξεχώρισε, πήρε τον ρόλο, αλλά και το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου.

Ντάνιελ Ντέι Λούις - Lincoln

Ο Ντάνιελ Ντέι Λούις κατάφερε να κερδίσει ένα από τα τρία βραβεία για τα οποία είχε προταθεί χάρη στον ρόλο του ως Αβραάμ Λίνκολν, καθώς άλλος ηθοποιός προοριζόταν για τον συγκεκριμένο ρόλο.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved